4 motive pentru care să alegi rafturi deschise

2
rafturi casoteca.ro main
rafturi deschise

Oferta de mobilier de pe piața din România propune majoritar corpuri închise cu uși: dulapuri, comode, șifoniere. 

Iată patru motive care să vă convingă să optați pentru rafturile deschise.

1. Delimitează spațiul

Rafturile te pot ajuta să folosești la potențialul maxim spațiile mici sau camerele atipice.
Un raft până în tavan va marca două zone diferite din camera de zi: poate fi un colț de citit sau, pur și simplu, va delimita zona de trecere în altă cameră. Și cum vedem din ce în ce mai des apartamente tip open-space, un raft înalt poate juca rolul unui perete despărțitor fără să creeze sentimentul de claustrare sau de spațiu prea mic.

Vezi și Șapte locuri ideale din bucătărie unde poți pune rafturi

2. Ideale pentru spațiile mici sau non-standard

Rafturile îți oferă flexibilitate să găsești soluții pentru orice tip de spațiu.
Dacă bucătăria ta nu se încadrează în modulele standard ale producătorilor de mobilă și nu vrei să apelezi la varianta mobilă pe comandă, poți să folosești câteva rafturi. Vei putea avea toate ustensilele necesare în bucătărie la îndemână, iar rafturile vor crea iluzia de spațiu larg și luminos.

3. Forme și materiale diverse

Un raft bine ales, pe lângă funcționalitate, poate fi și un element de decor. Dacă vei căuta un pic, vei descoperi că există o gamă largă de forme și materiale: de la lemn la diferite metale, chiar și plastic. Tot ce trebuie să faci este să alegi modelul potrivit pentru camera ta, fie baie, fie bucătărie, fie camera de zi sau dormitor.

4. Rafturi DIY

Pentru cei pricepuți la bricolaj, puteți construi singuri rafturile așa cum le doriți. Există o mulțime de tutoriale pe internet, precum și o ofertă bogată pentru materiale și unelte, mai că a devenit o joacă. Atenție numai la degete.

Pentru inspirație, găsești mai jos propunerile #casoteca în materie de rafturi.

Articol de Elena David

2 comentarii

  1. […] Oferta de mobilier de pe piața din România propune majoritar corpuri închise cu uși: dulapuri, comode, șifoniere.  Iată patru motive care să vă convingă să optați pentru rafturile deschise. 1. Delimitează spațiul Rafturile te pot ajuta să folosești la potențialul maxim spațiile mici sau camerele… Cititi mai multe aici: 4 motive pentru care să alegi rafturi deschise […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here