Casă eco cu accente exotice în paradisul verde

3

Proiectul casei realizat de Pușa Hack a mers pe cele mai importante tendințe actuale – natură, bio, confort total, accente cu piese statement și de artă, eclectism, vintage.

Rezultatul final este unul pe măsură, nu numai absolut WOW, dar și un spațiu confortabil, relaxant și totuși energizant în același timp.

Terenul pe care s-a edificat casa este foarte generos, măsurând nu mai puțin de 1.000 de metri pătrați, împrejmuiți natural cu iederă, ceea ce asigură un verde aproape permanent.

GRĂDINA ȘI AMENAJĂRILE EXTERIOARE

În fața casei se găsește peluza, pentru care s-a folosit trifoi, în loc de gazon. În centrul său, o fântână arteziană asigură primenirea aerului cald pe timpul verii. Întreaga grădină este concepută pe baze bio, fără îngrășăminte, iar Pușa este foarte mândră de faptul că s-a ocupat personal de aceasta, fără ajutorul unui peisagist.

Tot ideea ei a fost „Grădina secretă”, o seră cu legume și zarzavat bio și proaspete (roșii, ardei, gogoșari, busuioc, mentă, mărar și pătrunjel), construită la o înălțime de 80 de cm de la sol.

Una dintre tendințele actuale legate de grădină este bucătăria de vară. Pușa Hack a extins acest concept și a construit în spațiul exterior un pavilion, de fapt o cochetă căsuță anexă, având în centru bucătăria exterioară cu barbeque și terasa, folosită și ca dining.

Tot pavilionul adăpostește un dormitor cu baie (probabil pentru oaspeți sau de folosit în timpul verii), precum și pivniță. Având 360 de metri pătrați utili, casa, cu aspect de conac modern, este organizată cu parter, etaj și un pod pentru depozitare. După cum spune Pușa Hack, în construcția ei au fost folosite numai materiale naturale. Structura este din lemn, izolația termo și fono este din vată bazaltică iar acoperișul din țigle de rocă vulcanică. Și la interior s-a folosit pentru finisaje mult lemn. Concepția bio se regăsește și la interior. Sunt piese de mobilier executate din lemn reciclat.

STIL EXOTIC ORIENTAL

Dragostea proprietarei pentru frumos și pentru autentic se regăsește în fiecare obiect pe care l-a folosit în amenajarea casei, căci fiecare poartă cu el povești orientale vechi și fabuloase din misterioasa Indie, din exotica Thailanda, din fascinanta Indonezie, din îmbietorul Maroc.

Din peregrinările ei, Pușa și-a însușit și obiceiuri și tradiții vechi legate de locuințe și stil de viață păstrate cu înțelepciune în Extremul Orient, cum sunt cele Feng Shui.

Le-a selectat cu grijă pentru a se potrivi cu conceptul de amenajare al casei și le-a aplicat cu pasiune dar și cu pricepere în proiectul la care a lucrat 5 ani. De asemenea, a adus lucrări și obiecte frumoase din toată lumea.

Trebuie menționat că Pușa are deja experiență și ochi în proiecte de amenajări, casa din Paradisul Verde nefiind primul de acest fel.

În același timp, casa este plină de culoare. Tapetul, realizat de o echipă de la Cluj, fiind în mare parte responsabil de acest lucru.

 

Este greu de făcut o listă a pieselor importante, practic fiecare prezintă ceva special. Totuși se distinge canapeaua verde din living („veche, dar rămânând cu designul modern și confortul de acum 15 ani”, spune Pușa), fotoliul roz realizat manual în Italia, chiuveta cu broscuțe din bucătărie, o adevărată operă de artă, masa lungă de 3,5 metri din lemn natur de pe terasă, aceasta fiind gândită ca un loc de socializare. Mobilierul bogat sculptat, cristalele, draperiile scenografice și operele de artă imprimă un aer glam.

Confortul și eleganța caracterizează această reședință, în care Pușa Hack și-a adus să locuiască și părinți, care se bucură din plin de ambianță, posibilitățile de relaxare și aerul curat, departe de aglomerația citadină.

Citește și Grădina pe sol nisipos, la umbră

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here