4 plante de interior cu eficiență ridicată în purificarea aerului

2
Foto-profimedia

Aerul pe care îl respirăm acasă este și el din ce în ce mai încărcat cu particule care dăunează sănătății. Anumite tipuri de plante pot fi aduse pentru a purifica și a revitaliza aerul din casele noastre, reducând riscul de cancer, astm, alergii, tulburări autoimune și alte boli. 

Prin intermediul plantelor, orice interior devine mai vibrant și mai confortabil prin energia pe care o emană și care trezește casa la viață.

 

 

1. Palmierul de bambus – Chamaedorea seifrizii

Palmierul de bambus înlătură formaldahida și acționează, de asemenea, ca un umidificator natural, se dezvoltă cel mai bine atunci când este ținut umed, nu în lumina directă a soarelui și este compatibil cu ambientul oricărei camere.

Sfaturi, ingrijire, cultivare, Chamaedorea

2. Planta de cauciuc – Ficus elastica

Purifică aerul din interiorul locuinței eliberând un conținut ridicat de oxigen și purifică aerul prin eliminarea toxinelor chimice, în special formaldehida. Balconul sau un loc bine luminat din living poate fi amplasamentul ideal pentru aceasta plantă de apartament.

Ficus. Cum se planteaza si cum se ingrijeste una dintre cele mai iubite plante

3. Dracena – Dracaena deremensis

O plantă cu creștere lentă, foarte decorativă și deloc greu de întreținut, Dracena poate fi găzduită în living, în birouri, hol, terasă. Purifică aerul ambiant prin neutralizarea reziduurilor de formaldehidă, benzen, toluen, xilenă sau tricloretilenă sau a altor substanțe care se răspândesc în interior unei locuințe din haine, din detergenți, deodorante.

Dracaena fragrans (Deremensis Group) 'Lemon Lime' (Dragon Plant)

4. Iedera englezeasca – Hedera helix

Este cunoscută pentru înlăturarea benzenului (agent cancerigen care se găsește în fumul de țigară, detergenți, pesticide). Extrem de utilă pentru persoanele cu astm, alergii, eliminând 60% din mucegaiul existent într-un spațiu chiar de la 6 ore de la integrarea ei în decorul încăperii.

11 plante care pot crește în vase cu apă. Ce trebuie să știi despre îngrijirea lor - Stiridinlume.ro

 

citește și 10 Plante aromatice la ghiveci pe care le poți cultiva în casă

 

2 comentarii

  1. […] Aerul pe care îl respirăm acasă este și el din ce în ce mai încărcat cu particule care dăunează sănătății. Anumite tipurile de plante pot fi aduse pentru a purifica și revitaliza aerului din casele noastre, reducând riscul de cancer, astm, alergii, tulburări autoimune și… Cititi mai multe aici: 4 plante de interior cu eficiență ridicată în purificarea aerului […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here