4 soluții de acoperire a ferestrelor ce îmbină utilul cu plăcutul

0

Ferestrele  sunt interfața dintre noi și lumea exterioară, sunt cele care fac legătura între arhitectura și amenajările interioare. Îmbrăcarea ferestrelor completează imaginea decorativă a camerei, atenuează lumina zilei, împiedică vederea dinspre exterior spre interior oferind un plus de confort fie cu ajutorul perdelelor, rulourilor pentru ferestre, draperiilor sau jaluzelelor de interior.

1. Perdele

Fie că sunt multicolore, cu imprimeuri, strălucitoare, scurte sau lungi, perdelele constituie un element care oferă sensibilitate și bun-gust spațiului și care au în același timp și un rol estetic și nu în ultimul rând, funcțional.

sursa foto : rozsaunu.ro
sursa foto : rozsaunu.ro

2. Rulouri pentru ferestre

Acestea sunt jaluzele de interior, orizontale, dotate cu un mecanism de rulare în partea superioară.  Confecționate din  material textil, cauciucate sau din bambus acestea pot oferi un aspect plăcut încăperii, blochează lumina și sunt ușor de acționat. Sunt prevăzute cu șnur cu bile și au un sistem de frânare care permite oprirea la orice înălțime. Prețurile variază în funcție de materialul și dimensiunea aleasă dar și de la un producător la altul. Rulourile semi-opace sunt mai ieftine decât cele complet opace, de tip black-out.

sursa foto: seline.ro
sursa foto: seline.ro

3. Draperii

Destinate să completeze, prin eleganță și frumusețe, spațiul în care locuim, draperiile, oferă în același timp intimitate în dormitor, rafinament în living, controlează lumina sau opresc strălucirea soarelui dimineața si conferă personalitate încăperii.  Sunt disponibile într-o gamă variată de culori, mărimi și modele.

sursa foto: casavogue.ro
sursa foto: casavogue.ro

4. Jaluzele de interior

O soluție elegantă și eficientă pentru decorarea ferestrelor, jaluzelele, constituie un element cu adevărat clasic. Asigură un climat optim şi confortul necesar oricărei încăperi. Sunt bune izolatoare pe timpul verii, oferă intimitate, se montează, se curăță și se întrețin cu costuri reduse.  Jaluzelele de interior pot fi orizontale sau verticale.

Jaluzelele orizontale sunt potrivite pentru montajul la interior sau la exterior . Au un sistem decorativ și funcțional, oferind intimitate și confort. Se găsesc într-o gamă variată de culori : albe, colorate, imitație lemn, metalizate sau sidefate.

sursa foto: comfortex-production.casasibiroul.ro
sursa foto: comfortex-production.casasibiroul.ro

Jaluzelele verticale sunt  elegante, se întrețin ușor și asigură controlul excelent al luminii, oferind căminului sau biroului dvs. senzația de confort, individualitate și stil. Sistemele de jaluzele verticale sunt executate dintr-o gamă variată de texturi, culori și modele.

sursa foto: comfortex-production.casasibiroul.ro
sursa foto: comfortex-production.casasibiroul.ro

Autor: Iulia Gubandru

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here