5 dansuri pentru seri de toamnă

0

Toamna este anotimpul potrivit pentru a reîncepe cursurile, nu doar pentru copiii, ci și pentru cei mari. Dacă nu se mai pot întoarce la cursurile de română, matematică ori fizică, adulții pot să facă ceva mai neconvențional: cursuri de dans. Instructorii de la studioul Arthur Murray  recomandă 5 stiluri de dans pentru cei care vor să redevină elevi.

Pe lângă faptul că pot învăța să danseze și să atragă atenția la petreceri și evenimente cu dans, o astfel de activitate contribuie la crearea unei stări de bine și aduce un plus de energie și relaxare.

Încă de la începutul lunii septembrie au început să se facă programări pentru a doua jumătate a lunii. Mare parte dintre „studenții” noștri  revin la cursuri după ce au ales ca vara să se bucure de vacanță sau să petreacă mai mult timp alături de copiii lor. Pentru că cei mici au reînceput școala, iar toamna este o perioadă destul de stresantă, adulții vin să se relaxeze la dans”, declara Elena Ciungu, Manager Arthur Murray București.

Trecerea de la concediul și relaxarea din vară la vechea rutină de zi cu zi este adesea cauza stresului ce apare în această perioadă. Se știe că mișcarea este una dintre cele mai eficiente metode de combatere a stresului, iar beneficiile dansului, atât din punct de vedere fizic, psihic, dar și din perspectiva socializării și relațiilor din cuplu, sunt cunoscute. Instructorii școlii de dans Arthur Murray au constatat că dansurile cele mai căutate de către adulții care doresc să se relaxeze după o vară încărcată sunt dansurile de societate precum rumba,  cha-cha, salsa, tango și vals.

Dans La Arthur Murray

Rumba este o alegere potrivită pentru acest sezon, fiind un stil de dans cu mișcări precise, făcute cu multă încredere, dar și ușor de învățat. Acest dans,  odată deprins de cineva, contribuie la învățarea mai ușoară a mișcărilor specifice altor dansuri de societate. De asemenea, printre pasionații de rumba se cunoaște un  secret al acestui dans: rumba antrenează capacitatea bărbatului de a conduce mișcările de dans, cultivând în mod armonios și capacitatea femeii de a-l urma. Amănuntul acesta ne face să credem cu adevărat că acest stil de dans contribuie la îmbunătățirea relațiilor de cuplu și la detensionare”, completează Elena Ciungu.

Alte stiluri de dans pe care instructorii Arthur Murray le recomandă în acest sezon sunt valsul și tango.  Un dans care inspiră eleganţă, cu mişcări ce dau senzaţia de plutire în aer, valsul creează sentimentul de armonie sufletească și liniște și contribuie la relaxare și detensionare.  Tangoul este prin excelenţă un dans dramatic şi senzual, care invită pe oricine să-și exprime trăirile interioare. De asemenea, cei care doresc mai multă energie, trebuie să știe că ritmurile alerte,   latino-americane de salsa și cha-cha au puterea de a ridica buna dispoziție și tonusul dansatorilor.

Dans Scoala Arthur Murray

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here