5 electrocasnice esențiale pentru orice bucătărie

0

Bucătăria este locul în care ne petrecem o mare parte din timp, motiv pentru care aceasta trebuie să ne ofere toate lucrurile de care avem nevoie, pentru a face timpul petrecut aici cât mai plăcut. Fie că vorbim de mobilier, fie electrocasnice sau accesorii, bucătăria trebuie să fie cât mai funcțională.

Bineînțeles că electrocasnicele ne fac viața mai ușoară, însă dacă ai un buget limitat pentru început, am creat o listă cu cinci electrocasnice esențiale care nu trebuie să-ți lipsească. Apoi, îți poți completa „colecția” în timp, cu alte aparate utile.

Frigider sau combină frigorifică

Este, cât se poate de sigur, cel mai important aparat pe care trebuie să îl aibă oricine în bucătărie. Chiar dacă nu se află întotdeauna poziționat în bucătărie și îl mai găsiți uneori pe hol, frigiderul este indispensabil. Este necesar pentru depozitarea la o temperatura potrivită a alimentelor, dată fiind natura lor sau pentru a rezista mai mult. Temperatura din casă nu le permite alimentelor să reziste, ceea ce înseamnă că fără un frigider mâncarea s-ar altera rapid, de pe-o zi pe alta.  În plus, frigiderele și combinele frigorifice au un design plăcut și pot modifica în bine aspectul general al bucătăriei. Pot fi mascate încât să pară că sunt un simplu corp de mobilier.

Aragaz

La fel de important ca frigiderul, va rămâne aragazul. Este de la sine înțeles că o bucătărie este incompletă fără aragaz, chiar dacă nu sunteți genul de familie care să mănânce prea des mâncare făcută acasă. Aragazul poate fi ales în nuanțe plăcute, care să se potrivească cu mobila și culorile ei, dar puteți apela și la o plită în cazul în care vă doriți un cuptor electric și să vă puteți folosi de încă un dulap, cel care susține plita.

Hotă

Chiar dacă pare un moft, hota este necesară într-o bucătărie. Aceasta elimină mirosurile neplăcute din încăpere și atrage aburii care pot ajunge pe tava, pereți și pe mobilă. Odată cu trecerea timpului aburii pot afecta serios bucătăria, ducând la mucegai, iar investiția într-o hotă este o idee bună.

Cuptor

Există numeroase bucătării care sunt dotate cu aragaz, iar acesta dispune de un cuptor. Însă, nu toți folosim cuptorul de la aragaz, din diverse motive. Un cuptor electric are mai multe funcții și poate fi mai ușor de folosit, în funcție de preparatul pe care doriți să îl gătiți. Nu este necesar un cuptor de mari dimensiuni și îi puteți găsi rapid un loc pe blatul de bucătărie.

Robot de bucătărie

De la mărunțirea fructelor și legumelor și până la pasarea lor, este necesar un robot de bucătărie. Nu trebuie să fie cel mai dotat și cel mai scump pe care îl găsiți, dar este un ajutor de nădejde pentru oricine. Nu ocupă mult spațiu, este practic și scurtează cu mult timpul de gătit.

Citește și Sarea amară (Epsom) și beneficiile ei în grădină și gospodărie

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante electrocasnice, iar lista poate continua. „Colecția” poate continua cu mixer, storcător de fructe, mașină de spălat vase, mașină de făcut pâine, prăjitor de pâine, aparat pentru sandvișuri sau gofre și multe altele. Practic, cu cât sunt mai dotate bucătăriile, cu atât devine mai ușor să gătești orice fel de mâncare, în confortul casei tale.

Electrocasnicele trebuie să fie alese pentru facilitarea activităților și operațiunilor din bucătărie, ceea ce înseamnă că orice investiție faceți în acestea este una binevenită.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here