5 moduri de amenajare a unui dormitor care te va ajuta să dormi

1

Când vine momentul redecorării, energia și bugetul nostru sunt canalizate adesea către locurile „publice” ale casei, cum ar fi bucătăria și băile. Spațiile private precum dormitorul principal primesc rar la fel de multă dragoste sau bani. La urma urmei, este mai bine să cheltuiești pe camere pe care oaspeții le vor vedea de fapt, nu?

Statisticile globale arată că mai mult de jumătate (51%) dintre adulții din întreaga lume declară că dorm mai puțin decât au nevoie, în medie, ceea ce poate afecta stările de spirit, claritatea mentală și sănătatea generală. Cu zilele atât de pline de solicitări și stres, este timpul să ne îndreptăm atenția către camera în care întinerim și ne recuperăm, încărcându-ne bateriile.

Iată cinci moduri simple de a conferi farmec și confort celei mai importante încăperi a casei – și de a-ți îmbunătăți șansele pentru un început odihnitor al zilei.

# 1 Alege vopseaua într-o nuanță calmantă

Deși poate părea o idee bună să pictezi dormitorul în nuanța preferată de galben, experții în culori nu sunt de acord. Se spune că tonurile mai calde precum galbenul, portocaliu și roșul sunt energizante și pot chiar să irite ochiul. Acest lucru nu este chiar benefic pentru cei dintre noi care se chinuie să adoarmă.

Ia în considerare culorile cu un ton mai rece, cum ar fi nuanțele soft de alb, grej, gri, albastru și verde. Nu uita să folosești o vopsea cu conținut scăzut de COV pentru a reduce toxinele din mediul interior. COV – sau compuși organici volatili – se găsesc în vapori emiși de multe produse de uz casnic, cum ar fi vopseaua și substanțele chimice de curățare.

# 2 Draperii care blochează lumina sau „layering” pentru ferestre

A avea un dormitor luminos și aerisit este adesea imaginea pe care o avem în mintea noastră, dar realitatea luminii care se revarsă prin ferestrele noastre este mai puțin ideală pentru a te odihni (sau a te ridica dimineața din pat, fără a fi orbit de lumina soarelui).

Draperiile nu numai că ajută la blocarea luminii (dacă sunt confecționate din materialul potrivit), dar multe acționează și ca panou termic, care ajută la prevenirea fluctuațiilor de temperatură în miezul nopții.

Dacă draperiile care blochează lumina nu sunt genul tău, poți opta, de asemenea, pentru tehnica „layering” pentru ferestre, adăugând perdele, draperii, rulouri, de diferite nuanțe și texturi, pentru a ajuta la controlul cantității de lumină.

# 3 Elimină dezordinea și electronicele

Ai eliminat vreodată obiectele inutile dintr-un loc supraaglomerat și te-ai simțit instantaneu mai ușor, de parcă o greutate ți-ar fi fost ridicată de pe umeri? Dacă nu ai simțit niciodată liniștea care vine însoțită de o cameră ordonată și organizată, concentrează-te să ai doar elementele esențiale de care ai nevoie în dormitor, pentru un somn de noapte liniștit.

Elimină distragerile, inclusiv electronicele (lumina albastră este cunoscută pentru îndepărtarea somnului și favorizarea insomniei) și orice altceva care pur și simplu ocupă spațiu în cameră.

# 4 Instalează un ventilator chic de tavan

Atunci când proiectezi un dormitor elegant, primul instinct ar putea fi acela de a opta pentru un corp luminos cu aspect luxos. Cu toate acestea, spre deosebire de o lumină, un ventilator de plafon (cu sau fără lumină) îmbunătățește odihna.

Te ajută să îți controlezi temperatura corpului în timpul somnului, atât răcorindu-te vara, cât și ajutând să împingi aerul cald iarna. (Doar asigură-te că schimbi direcția ventilatorului între anotimpuri). În plus, în prezent există mai multe modele chic pe piață ca niciodată!

# 5 Aplică tehnica „layering” pentru pat

Așternuturile în straturi adaugă dimensiune și textură camerei, transformând un pat simplu, banal, într-o piesă de artă multidimensională. De asemenea, îți oferă o mulțime de opțiuni în timpul nopții, în cazul în care există un fior brusc sau partenerul îți fură unele dintre pături.

De asemenea, ia în considerare să îți schimbi „layering-ul” între anotimpuri dacă aveți multe fluctuații de temperatură. Acest obicei nu numai că îți permite să îți reîmprospătezi stilul, dar oferă și mai mult confort atunci când temperaturile de iarnă scad sau căldura de vară se intensifică.

Citește și 5 modalități prin care poți crea un dormitor într-o garsonieră

Deși există mai multe modalități de a obține un somn mai bun, în cele din urmă, cea mai odihnitoare cameră este dormitorul propriu, cel în care ai un sentiment de siguranță. Reține aceste sugestii și vei fi pe drumul cel bun către un dormitor frumos și funcțional.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here