5 modalități prin care poți crea un dormitor într-o garsonieră

3

Prețul ridicat al imobilelor înseamnă, adesea, o piață de închiriere competitivă. Uneori, cea mai accesibilă opțiune de locuit este închirierea unei garsoniere, a unui studio clasic – sau, în unele cazuri, achiziționarea unuia.

Dar să trăiești într-o singură cameră este o provocare de design, cu siguranță, principala problemă fiind în privința vieții private. Cum putem găsi o soluție, având patul nostru atât de aproape de bucătărie și de zona de zi, mai ales dacă intenționăm să ne distrăm? Deși un dormitor real poate fi imposibil într-o locuință cu o singură cameră, este posibil să se creeze o zonă de pat privată care să atingă nivelul de intimitate de care avem nevoie – împreună cu un anumit stil creativ.

Indiferent dacă închiriezi sau deții garsoniera, dacă nu dorești ca patul să domine garsoniera, încearcă una dintre aceste 5 modalități, pentru a separa zona de dormit.

  1. Desparte zonele cu ajutorul unor draperii

Draperiile sunt poate cea mai eficientă soluție pentru demarcarea unei zone de dormitor într-un studio. De asemenea, este o opțiune pe care majoritatea oamenilor o pot face singuri sau cu ajutorul unui prieten. Separarea zonelor cu ajutorul draperiilor din această fotografie este dulce și simplă, menținută de o linie care menține zona patului perfectă și privată.

 

Dormitorul din acest studio fabulos este plasat într-o nișă și izolat cu o draperie, care îl separă de locul de luat masa. Avantajul principal al utilizării draperiilor este că te poți juca cu modelul și culoarea, ascunzându-ți în același timp patul. Poți utiliza la fel de ușor o tijă de perdea mai groasă dacă funcționează pentru spațiul tău.

 

  1. Optează pentru un divizor solid

Este posibil să nu fie posibil să construiești un perete pentru a crea un dormitor în studio, dar poți mima unul.

Această fotografie arată un unghi diferit al spațiului mic și modul în care împărțitorul cu plăci acționează ca fundal pentru artă.

Peretele fals. Aici, un perete de șipci de lemn delimitează o zonă privată pentru pat, separând-o de camerele de locuit adiacente. După cum arată această fotografie, peretele fals creează și un fundal excelent pentru o masă de consolă.

Dacă acest proiect depășește capacitățile tale, un contractant sau o persoană îndemânatică poate concepe o soluție pentru tine, care să obțină același efect. Odată construit peretele, tu (sau profesionistul angajat) poți oferi lemnului o nuanță de alb „decojit”, vintage, cum ar fi în această fotografie, sau să o vopsești după culoarea dorită.

Bibliotecă. Un raft mare, deschis, reprezintă un împărțitor ideal pentru zona de dormitor într-o garsonieră. În această fotografie, un amestec colorat, ecletic de cărți și colecții, este aranjat artistic pe rafturi. Aranjamentul atrage atenția atât de bine, încât abia observi patul situat pe cealaltă parte, într-un colț privat, confortabil. Poți găsi multe opțiuni disponibile ca aceasta online; acesta este din Ikea.

Iată un alt exemplu de utilizare a unui raft înalt pentru cărți pentru a delimita zona de dormit.

Ușă de hambar glisantă. Acest trend a devenit extrem de popular în designul interior în ultimii câțiva ani și poate fi o soluție minunată pentru studioul tău. Dacă închiriezi, va trebui să soliciți permisiunea proprietarului sau a companiei de administrare a proprietăților înainte de instalarea acesteia.

Va trebui probabil să angajezi un contractant pentru asistență la instalarea unui fascicul sau un fel de piesă de sprijin pe care poate fi instalată pista.

  1. Integrează patul în…perete

Au trecut de mai bine de o sută de ani, iar designul continuă să se îmbunătățească: patul pliabil, cu sistem montat pe perete, este adesea elementul cheie pentru apartamentele de tip studio. Ce este atât de grozav în privința acestora? Ei bine, se pliază în perete, eliberând spațiu valoros pentru socializare și traiul cotidian.

În mod obișnuit, va trebui să achiziționezi un kit de pat pliabil, pe care îl poți găsi la multe magazine de mobilier, magazine mari pentru casă sau online, printr-o companie de paturi de perete. Acestea variază ca preț, depinde dacă dorești un sistem de depozitare a unității de perete mai elaborat sau un sistem de pat rabatabil, mai mic.

Acest pat pliabil este încorporat chiar în infrastructura sufrageriei, abia deranjând canapeaua atunci când este desfăcută.

  1. Construiește o mansardă

O alegere populară de design pentru camere, case de vacanță și spații mici, în general, ridicarea patului este, de asemenea, o mișcare inteligentă pentru studio. Eliberează podeaua pentru spații de depozitare, birou și spații de luat masa, și oferă intimitatea de care ai nevoie în dormitor.

Acest pat de tip mansardă este construit deasupra rafturilor de carte și a unei zone de birou, creând două zone într-un singur spațiu.

Dacă deții locuința, poți angaja cu siguranță un designer pentru a crea o mansardă încorporată care să funcționeze pentru tine. Dacă închiriezi, sunt disponibile pentru cumpărare multe seturi de paturi de pod, care nu necesită nicio modificare structurală a spațiului. Doar asigură-te că ai abilități – sau primești ajutor de la cineva care face acest lucru – pentru a fii sigur că patul va fi sigur și stabil.

O altă opțiune care poate fi cea mai potrivită pentru un proprietar de studio, având în vedere timpul și investiția financiară necesară, este să construiești zone înalte de pat în cameră, așa cum poți vedea această fotografie. Este posibil ca această opțiune să nu economisească spațiul de pe podea, dar cu siguranță arată grozav și separă spațiul patului de zona de locuit, rezultând într-un loc privat, intim. Un alt avantaj este spațiul generos de stocare care poate fi construit sub acest element.

Din nou, această opțiune ar necesita, probabil, ajutorul unui profesionist – decât dacă aveți un nivel foarte bun, iar prin aceasta ne referim la voi, la nivel profesional, la abilități de construcție.

  1. Alege un pat care poate lua locul canapelei în timpul zilei

Aceasta este cea mai simplă dintre cele cinci opțiuni pentru crearea unei zone de pat într-o garsonieră, iar aceasta nu implică nimic altceva decât un truc vizual. Dacă poți accepta ca prietenii tăi să mănânce și să stea pe ceea ce este de fapt patul tău, atunci un pat de zi poate fi alegerea potrivită pentru tine.

Totuși, responsabilitatea este de-l stila în timpul zilei. Asigură-te că desemnezi un loc pentru a-ți păstra așternuturile în timpul zilei și aruncă câteva perne colorate pe patul de zi, așa cum poți vedea în această fotografie, astfel încât să arate ca o canapea și să confere un aer fabulos locuinței tale.

Poți găsi multe versiuni ale patului clasic online, precum și în magazinele de mobilă. Cel din fotografia de mai sus se potrivește perfect în acest colț, făcându-l să funcționeze și ca loc de stat la fereastră.

Citește și 7 trucuri utile care te ajută să decorezi baia rapid și cu bani puțini

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here