5 rețete rapide de sandvișuri calde și gustoase

0

Ce gătești rapid și super delicios pentru un maraton de Netflix sau pentru cei mici, când îi lovește foamea? Un sandviș cald poate fi o variantă excelentă pentru cină, mic-dejun, prânz… Doar ai grijă să nu te îndrăgostești prea tare de ele și să îți creezi un regim alimentar bazat pe sandvișuri!

Sandvișul cald reprezintă o combinație perfectă între textura crocantă a pâinii și brânză topită din interior. Cine poate refuza un preparat atât de delicios? Cu siguranță, niciun pofticios. Ce este cu adevărat minunat când vine vorba de prepararea unui sandviș cald este că se pregătește foarte ușor, indiferent că alegi să folosești sandwich maker-ul, grill-ul electric sau cuptorul.

Citește și 16 rețete delicioase și rapide de smoothie, care să te mențină în formă, pe timp de carantină

Sandvișul este un preparat versatil pe care îl poți pregăti rapid în numai câteva minute folosind cât mai creativ ingrediente pe care le ai de obicei în frigider: șuncă, brânză, ouă și legume. Ai posibilități nelimitate când vine vorba de combinații și asocieri. Există o varietate foarte mare de tipuri de pâine, de mezeluri sau brânzeturi, care mixate cu legume, sosuri și condimente pot transformă un preparat banal într-unul gourmet.

Deoarece este foarte consistent, îți recomandăm să tratezi sandvișul cald ca pe o masă de sine stătătoare, nu ca pe o gustare. Servește-l ca atare sau alături de o salată din legume și verdețuri proaspete, împreună cu murături sau chiar o supă cremă de legume.

Croque – Monsieur

Acest sandviș cald este un clasic franțuzesc pe care trebuie să îl încerci măcar o dată. Are o istorie de 100 de ani, fiind consumat în cafenele din Paris pe post de gustare. Rețeta este ceva mai complexă, dar efortul merită.

Ingrediente: 2 linguri de unt nesărat, 400 ml de lapte, 1 lingură de făină, 250 g de brânză Gruyère rasă, 12 felii de șuncă, 8 felii de pâine țărănească cu maia, muștar Dijon, nucșoară, sare, piper.

  • Prăjește ușor feliile de pâine cu ajutorul unui prăjitor și apoi unge fiecare felie cu unt;
  • Prepară un sos béchamel topind untul peste care adaugi făină. Mixează foarte bine și apoi începe să adaugi treptat laptele și amestecă încontinuu pentru a împiedică formarea cocoloașelor. Pune sare, piper și nucșoară și lasă sosul să fiarbă timp de 3-4 minute.
  • Încălzește cuptorul la 180°C.
  • Adaugă muștar peste partea unsă cu unt a feliei de pâine. Apoi pune și o cantitate generoasă de sos béchamel, urmată de brânză rasă și o felie de șuncă. Pe cealaltă felie de pâine mai adaugă puțin sos și pune-o peste restul ingredientelor presând ușor.
  • Așază sandvișurile într-o tavă. Pune deasupra acestora sos béchamel și brânză rasă, și lasă-le la cuptor vreme de 6-7 minute.

Sandviș cu avocado și brânză de capră

Iubitorii de avocado vor fi foarte încântați de această rețeta. Combinația de arome și texturi este absolut încântătoare, de aceea, s-ar putea să aibă un real succes și în rândul copiilor. În plus, este un sandviș care îți aduce și nutrienți valoroși. Este și gustos și sănătos.

Ingrediente: 8 felii de pâine, 2 linguri de sos pesto, 100 g de brânză mozzarella feliată, 2 mâini de frunze de baby spanac, 1 avocado, 50 g de brânză de capra fărâmițată.

  • Tartinează 4 dintre feliile de pâine cu sosul pesto;
  • Așază frunzele de spanac;
  • Adaugă și feliile de mozzarella, avocado și brânza de capră fărâmițată;
  • Adaugă și cea de-a doua felie de pâine, presează ușor sandvișul și pune-l preț de câteva minute la sandwich maker sau la cuptor.

Sandviș cu pui și brânză brie

Deși este o brânză cu mucegai, brie are o aromă blândă. Textura sa este foarte fină și moale în interior. Este ideală consumată ca atare, dar funcționează perfect și într-un sandviș, combinată cu fructe și miere pentru o notă gourmet.

Ingrediente: 4 felii de pâine cu maia, 2 linguri de ulei de măsline extravirgin, 2 bucăți de piept de pui preparat la grătar, 100g de brânză brie, 1 măr curățat de coajă și tăiat în felii subțiri, 1 ½ lingură de miere de bună calitate, 2 mâini de salată frisee.

  • Cu ajutorul unei pensule de bucătărie unge feliile de pâine cu ulei de măsline;
  • Două dintre ele întoarce-le cu față în jos și începe să compui sandvișul adăugând pieptul de pui tăiat felii, apoi feliile de brânză brie, mărul și la final puțină miere.
  • Adaugă și cea de-a două felie de pâine cu partea unsă cu ulei de măsline în sus și lasă sandvișul între 3 și 5 minute la sandwich maker până ce brânză se topește și pâinea va capăta un aspect maroniu foarte plăcut. Dacă nu ai un sandwich maker îl poți pregăti pe aragaz într-o tigaie anti aderentă, având grijă să presezi ușor sandvișul cu ajutorul unei palate de bucătărie și bineînțeles să îl întorci.

Panini cu legume la grătar

Ingrediente: 2 ardei grași roșii, 2 zucchini de mărime medie, ulei de măsline extravirgin, sos pesto, sare, piper, 1 baghetă.

  • Încinge grătarul. Acesta poate fi electric sau de aragaz. Coace ardeii și dovleceii pe care i-ai uns în prealabil cu puțin ulei de măsline și asezonat cu sare și piper.
  • Taie bagheta în 3, apoi fiecare bucată în două.
  • Unge pâinea cu sos pesto. Adaugă legumele la grătar și compune sandvișul.
  • Cu ajutorul unei pensule de bucătărie unge sandvișul la exterior și pune-l la sandviș maker sau pe grătar, având însă grijă să îl presezi foarte bine.

Sandviș cu ton și cașcaval

Ingrediente: 200 g de ton din conservă, 2 linguri de ceapă tocată mărunt, 2 linguri de maioneză, 1 castravete murat, 4 felii de brânză (cașcaval, cheddar, mozzarella), 8 felii de pâine.

  • Într-un bol amestecă tonul cu maioneză, ceapă și castravetele murat tăiat foarte mărunt.
  • Distribuie compoziția rezultată pe 4 dintre feliile de pâine.
  • Adaugă câte o felie de brânză și închide sandvișul cu felia de pâine rămasă.
  • Alege metoda preferată pentru a-l găti. Când pâinea devine crocantă, este gata pentru a fi savurat.

Citește și Rețete naturiste care întăresc sistemul imunitar cu până la 90%

Sandvișurile calde sunt o variantă delicioasă pentru a servi o masă principală, mai ales atunci când nu ai chef să stai să gătești. Pâinea prăjită în combinație cu brânza sunt ingredientele cheie, care fac din acest tip de preparat preferatul oricărei persoane. Fie că alegi să faci unul după o rețetă clasică, cum este croque-monsieur, fie că vrei să îți creezi o rețetă proprie, în funcție de gust și preferințe, un sandviș cald este întotdeauna o soluție pentru o masă rapidă și gustoasă.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here