O baie mică fără ferestre, 6 idei pentru a o înviora

0

O baie mică, fără ferestre cel mai probabil nu se află pe lista dorințelor atunci când cumperi sau închiriezi un apartament. Pentru că o astfel de baie este extrem de întunecoasă și plictisitoare, pe lângă faptul că este greu de aerisit. Din fericire, există soluții pentru a însufleți un astfel de spațiu și a da senzația de lumină.

1. Plante iubitoare de umbră – se știe că plantele în baie sunt un element de design incredibil ce înviorează camera, iar într-o baie fără ferestre acestea sunt esențiale.  Plantele în ghiveci pot fi mutate ușor. Din când în când, se pot scoate la lumină pentru a permite dezvoltarea clorofilei. Evident, există oricând varianta de a folosi un buchet de flori proaspete pentru a aduce un pic de viața într-o baie fără ferestre.

2. O mulțime de lumânări și lămpi pentru o baie mică –  să te bazezi pe lumina puternică a unei lămpi centrale sau pe iluminarea în exces a oglinzii din baie nu e cea mai bună idee. Dacă nu aveți spațiu puteți lua în calcul montarea unor aplice de perete pentru a adăuga lumină funcțională fără să ocupați prea mult din zona de lucru. Dacă există ceva spațiu o lampă haioasă suspendata într-un loc neobișnuit poate suplini lipsa luminii naturale. baie

3. Obiecte de mobilier mici, dar neobișnuite – mobilierul de baie standard este plictisitor. Pentru a da personalitate băii amplasați obiecte de mobilier inedite – un taburet, un scaun cu o forma ciudata sau chiar cateva accesorii originale.

4. Vopsea sau faianța de culoare deschisă și uniformă pentru o baie mică

dacă e posibil (cei care închiriază nu vor putea face acest lucru) vopsiți totul în alb pentru a da senzația de mai mult spațiu. Sau, pentru cine vrea culoare, puneți gresie lucioasa până la 20 de centimetri de tavan și vopsiți pereții în aceeași culoare.

5. Oglinzi suplimentare sau suprafețe ce reflectă lumina – se poate crede că oglinda cea mare de deasupra chiuvetei este suficientă, dar dacă aveți loc pe pereți nu ezitați să amplasați și alte oglinzi pentru a extinde spațiul. Ar putea fi chiar distractiv.

6. Tapet vesel și colorat – un astfel de detaliu în nuanțe foarte vii, la care se poate adăuga și o perdea de duș amuzantă, te poate face să uiți complet unde ești.

Vintage-Bathroom-Design-Ideas-With-Bookshelf-Wallpaper-Vintage-Bathroom-Design-Ideas2

surse foto: panican.com, digsdigs.com, azgathering.com

Vezi și cum poți ține igrasia departe de baie

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here