7 sfaturi inteligente pentru grădinărit

1

Oricât de bine te-ai pricepe la grădinărit, vor exista întotdeauna mici trucuri de care nu ai auzit, iar cele de mai jos te vor ajuta cu siguranță să îți păstrezi plantele sănătoase și frumoase.

“Cură” cu calciu pentru plante

Așa cum alimentele tăiate mărunt sunt mai ușor de digerat, dacă pisezi coji de ouă și le împrăștii în grădină, solul va absorbi imediat doza de calciu de care plantele ar avea nevoie. Este suficient să umpli vasul unui blender cu coji de ouă și să le transformi în pudră.

egg-shell

Scutecele rețin umezeala

… Nu numai în cazul bebelușilor, ci și al plantelor. La asta nu te-ai gândit, nu-i așa? Pune un scutec desfăcut pe interiorul ghiveciului în care urmează să plantezi, iar acesta va reține umezeala și va asigura necesarul de apă mai ales în cazul plantelor “însetate” care au nevoie să fie udate frecvent.

scutec

Plantarea în coji de lămâie

Nu arunca cojile de lămâie, ci folosește-le pentru prima etapă a plantării. Nu numai că o plantă tânără arată mai interesant în coaja unei jumătăți de lămâie decât în clasicul ghiveci, dar aceasta va fi mai bine hrănită. Nu uita, însă, să creezi un mic orificiu în coaja lămâiei pentru a permite apei să se scurgă după ce uzi planta.

lamaie

Filtru de cafea pentru ghiveci

Pune filtre de cafea în interiorul ghivecelor înainte să adaugi pământul, pentru ca acesta să nu se împrăștie când uzi plantele. Apa va circula fără probleme prin filtrul de cafea.

cafea

Coji de ouă pe post de ghivece

Dacă anterior recomandam cojile de lămâie pentru plantare, iar cojile de ouă pentru „cura” cu calciu din grădină, de data aceasta îți propunem cojile de ouă sub formă de ghivece, pentru plantele tinere. Conținutul de calciu al cojilor este foarte hrănitor și nu va fi nevoie să renunți la ele când va fi nevoie să muți plantele în grădină.

plants-egg

Trandafiri și cartofi

Știai că poți crește o grădină de trandafiri doar din tulpinile celei anterioare? Mai mult, îți recomandăm să înfigi tulpinile trandafirilor în cartofi cruzi pentru a le umezi pe măsură ce dezvoltă rădăcini și să le plantezi cu totul în grădină.

trandafiri

Soluție home-made pentru distrugerea buruienilor

Ai nevoie de 3 ingrediente: 3 litri de oțet alb, o cană de sare de masă, o linguriță de detergent lichid pentru vase. Soluția obținută se pulverizează peste buruienile din grădină, însă trebuie să ai în vedere că aceasta poate afecta și iarba; folosește-o doar pe porțiunile în care buruienile nu sunt foarte apropiate de plante. De asemenea, dacă pulverizezi soluția când soarele strălucește din plin, efectul va fi mai puternic și rapid.

 

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: listotic.com

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here