Extravagantul pat rotund – o alegere îndrăzneață sau o soluție nepractică ?

1

Una dintre fanteziile designerilor dar și ale persoanelor nonconformiste este patul rotund. Versatil și indraznet, patul rotund presupune o alegere exigentă fapt care îi face pe mulți să renunțe din start.

Cum ar fi să ai un astfel de pat? Prima sa caracteristică constă în forma sa: perfect rotund! De obicei este un pat dublu. Și totuși nu are nimic de-a face cu măsurătorile standard ale unui pat de două locuri. Aici nu contează lungimea, nici lățimea, ceea ce contează este diametrul său. Acesta variază de la 215 cm la 230 cm. Având diferite forme este indicat mai mult pentru design în amenajările interioare. În cazul în care patul se și rotește, atunci poate fi cu adevarat minunat.

 

Resize of navi-mag  com

Originalitatea patului rotund constă în a descoperi un nou mod de a dormi. Dincolo de simpla preocupare estetică, forma rotundă permite o mai bună relaxare și odihnă. De aici importanța de a alege dimensiunea care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. De exemplu, pentru camera copilului, este recomandabil să alegeți un diametru de 170 sau de 180 centimetri . Pentru un adult de dimensiuni normale 200 cm este o alegere bună. Deci, vă recomand să începeți cu un diametru de 215 cm minim pentru un confort optim.

designkastle  com

 

Comparativ cu un pat obișnuit, un pat rotund cu diametrul de 220 cm este echivalent cu un pat dreptunghiular de 160 x 200 cm iar un diametru de 230 cm pentru un pat rotund este un pat dreptunghiular de 180 x 200 cm. Diametrul maxim de 240 cm oferă un confort mai bun de dormit, însă necesită o suprafață suficient de mare de cameră.

Resize of decoist com

 

În ceea ce privește alegerea unei saltele, trebuie înainte de toate să luați în calcul trei factori principali. Primul factor este dat de calitatea oferită de suspensia (miezul saltelei). Al doilea factor se referă la calitatea termică. În cele din urmă, nu neglija criteriile de igienă care depind în primul rând de sistemul de aerare și de textura tapițeriei, pentru a asigura ventilarea corespunzătoare a saltelei.

Resize of azmyarch  com

 

În funcție de caracteristicile pe care le deține, patul rotund prezintă mai multe forme unice.

Resize of designkastle com

 

Patul rotund pe apă: în rama de pat este încorporată o saltea PVC umplută cu apă. Patul de apă este cea mai bună soluție împotriva durerilor de spate, mai ales că acesta include un sistem de încălzire / aer condiționat, dar este, de asemenea, patul cel mai scump. Unele paturi de apă au un cadru spumă, care este mai ieftin.

Resize of houzz  com

 

Patul rotund rotativ: cu un mecanism silențios încorporat în ramă, se rotește pe sine și vă permite să vă miscati pe un ax de 360 grade.

Resize of humanosphere info

 

Pat rotund tip scaun: are o margine suficient de mare pentru a servi ca un spătar și uneori și cotiere.

Resize of literie.comprendrechoisir  com

 

Patul rotund baldachin: sau patul cocon este echipat pe jumătate din diametrul său cu o pânză pliabilă care se poate extinde acoperind-ul în totalitate.

Resize of fr.aliexpress com

 

Resize of pinterest  com

 

Dacă vă doriți un dormitor cu aspect modern și vreți să-l personalizați în stil propriu, puteți opta pentru patul rotund.

Resize of Litrond com

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: archiengineering.com

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here