8 moduri în care poți refolosi borcanele vechi

0

În trecut foloseam borcanele ca recipiente pentru dulceață, compoturi și murături. Și astăzi câțiva dintre noi le mai utilizează în acest scop. Puțini știu însă că ele pot fi refolosite și utilizate și în alt fel decât modul obișnuit. Aceste idei te vor ajuta să îți decorezi casa fără costuri prea mari deoarece poți utiliza borcane folosite de diferite dimensiuni și alte obiecte de prin casă. Este relativ simplu și distractiv în același timp. Dacă nu aveți borcane în casă le puteți obține de la prieteni sau de la rude. După ce ați strâns suficiente borcane trebuie să le spălați și să le uscați, apoi în funcție de preferințe vă puteți realiza singuri obiectele dorite pentru a vă decora locuința.

Ai o mulțime de borcane goale folosite? Uite câteva moduri de refolosire ca să-ți decorezi casa!

PUB: Am descoperit un super televizor Samsung pe e-MAG redus cu 1200  lei. Vezi și tu despre ce e vorba

 

1. Obiecte decorative ingenioase
Decorează un borcan cu dantelă sau macrame apoi acoperă capacul cu un material asortat. Le poți asorta și cu diverse alte materiale, pot fi umplute și cu candele parfumate sau scorțișoară, coji de portocală sau batoane de vanilie pentru aromatizarea încăperii.

 

Cu ajutorul unei sfori de rafie se pot agâța prin casă, pe balcon sau în grădină. Pentru un efect dinamic și surprinzător strângeți borcane cu dimensiuni și forme diferite și umpleți-le cu mai multe tipuri de flori. O modalitate inedită poate fi de asemenea transformarea unui simplu gard de lemn într-un element de rezistență al grădinii. Borcanele pot fi de diferite mărimi, culori și forme. Cu cât vor fi mai diverse, cu atât mai bine!

8 deco

2. Surse de iluminat
Puteți creea foarte simplu sfeșnice din borcane goale în care se pun candele care pot fi și parfumate. Când le aprindeți acestea vor reflecta o lumină caldă, plăcută, parfumată și romantică. Se pot obține  și felinare pentru grădină originale decorând fiecare borcan cu mărgele, fundițe colorate sau cu, culori diferite. Apoi atârnațile în copaci cu un cablu sau sârmă și puneți câte o lumânare sau candelă în interiorul lor. Veți creea astfel o sursă de lumină în grădină sau pe terasă.

 

3. Vaze cu flori
O altă idee destul de simplă constă în transformarea borcanelor în ghivece sau vaze de flori. Puteți decora borcanele cu panglici, sfoară de cânepă și de asemenea cu foi de hârtie de la cărțile vechi. Tu alegi cum va fi stilul de decorare. Se pot decora borcane și în stil chic, pentru această variantă se aplică adeziv pe pereții exteriori ai borcanului apoi sclipici auriu sau argintiu.  Pentru un strop de culoare, vopsiți borcanele cu nuanțe tari și efectul va fi  impresionant. Pentru a avea ghivece pentru grădini verticale agață borcanele cu plante pe un suport de perete  și transformă natura în artă!

 

PUB: Am descoperit un super televizor Samsung pe e-MAG redus cu 1200  lei. Vezi și tu despre ce e vorba

4. Terrariu sau mini grădină
Vrei o mică grădină în casa ta chiar și iarna ? Este foarte simplu de realizat, nu trebuie decât să-ți pui niște mănuși, apoi într-un borcan se așează pământ de flori cu sămînță sau răsad de flori și gata. Nu uita ca din când în când să le pui apă. Este foarte frumos, nu ocupă mult spațiu, este eco economic și în acest fel veți avea o grădină chiar în casă.

14 terrariu
5. Suport pentru poze
Interesant pentru cei care vor să-și expună la vedere un album cu fotografii de familie este acest mod de a pune fotografii în borcane. Se realizează foarte simplu și au un cost scăzut. Este perfect acest mod și pentru cei care vor să organizeze o nuntă în stil vintage fiind ideală ideea de a include fotografii de familie sau fotografii cu, cuplul căsătorit.

6. Recipiente
În ultimii ani este la modă să păstrăm bomboane și caramele, biscuiți, prăjiturele și alte dulciuri apetisante în borcane cu capac din sticlă, mai ales la evenimente unde se organizează mese în sistem bufet suedez. Arată irezistibil atât pentru cei mici cât și pentru cei mari și decorează întru-un mod drăguț încăperea. Pentru bucătărie, cele mai indicate sunt borcanele de cafea solubilă pentru că acestea sunt din sticlă groasă, pătrate, ușor de deschis chiar și cu mâinile ude. Se folosesc pentru a depozita condimente și plante aromate uscate dar și ceaiuri sau orez, borcanele fiind mult mai utile decât cutiile de carton care se umezesc foarte repede și capătă un miros închis, neplăcut.

 

7. Suport de ace
Puteți transforma borcanele în pernă pentru ace. Va trebui să puneți un burete moale în capac care va fi acoperit cu pânză colorată. În interiorul borcanelor puteți introduce un degetar, papiote de ață sau cretă de croitorie.

8. Carte pentru rezervare loc la masă
Un înlocuitor frumos și unic poate fi pur și simplu un borcan de sticlă mic refolosit și fără a cheltui prea mult. Acest borcan va fi etichetat cu numele invitatului.

 

PUB: Am descoperit un super televizor Samsung pe e-MAG redus cu 1200  lei. Vezi și tu despre ce e vorba

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: nozzefurbe.it, bricoleurmalin.com, nafeusemagazine.com, radioeveil.fr, scoop.it

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here