A apărut Revista CASOTECA nr. 2, martie-aprilie

5

A apărut Revista CASOTECA nr. 2, martie-aprilie. Bogată şi variată, Revista de home&garden CASOTECA oferă la a doua sa apariție, o multitudine de idei, recomandări, sfaturi şi ponturi provenite de la specialiști pentru amenajarea, construirea, locuirea caselor precum și din domeniul lifestyle.

Conţinut şi inspiraţie sunt atributele revistei iar deviza sa este “Idei pentru casa ta”.

Odată cu ritmul și complexitatea vieții moderne, se observă o creștere a cererii pentru locuinţe la cheie, atât pentru apartamente, cât și pentru case. Dacă în trecut locuința la cheie presupunea realizarea integrală a funcționalității și finisajelor, astăzi designul de interior apare din ce în ce mai important în legătură cu acest concept.

Designerul Alexandra Paţanghel de la design-concept mizează mai ales pe acest model de business în domeniul amenajărilor.

O casă de vacanţă în culori tradiţionale şi design contemporan care poate fi construită prin intermediul unui proiect de arhitectură ne propun arhitecţii de la AW Studio. În schimb, arh. Ana Creţu ne propune un proiect de casă cu etaj pentru familie, aerisită şi luminoasă.

Pictor consacrat, proiectant de case, designer de interior, fotograf, restaurator, dr. arhitect Paula Craioveanu îşi manifestă personalitatea pe multiple planuri şi ne împărtăşeşte experienţa sale privind locuirea, renovarea şi ambientarea propriei case, precum şi opiniile sale legate de folosirea artei în amenajarea interioarelor.

Vezi și ”Ţinutul Buzăului” ar putea deveni Geoparc UNESCO

Binecunoscutul designer Corina Săftescu de la cass design a reinterpretat cum numai ea ştie stilul clasic tradiţional solicitat de proprietari pentru amenajarea vilei lor, rezultatul fiind o locuinţă contemporană confortabilă şi elegantă. În acelaşi timp, echipa de la Jooca, condusă de designer Alexandra Stamate, ne prezintă un apartament amenajat în culorile macarons care ne aduc şi nouă o notă de optimism alături de proprietari.

Casele noi din Statele Unite şi Canada au ca specific deschideri vitrate foarte largi pentru ca locatarii să se bucure de împrejurimi frumoase. Revista Casoteca oferă în această ediţie posibilitatea inspiraţiei provenute de la o casă aşezată în apropierea unui lac.

Cristina Pena de la Sebian ne împărtăşeşte din experienţa numeroaselor proiecte pe care le-a realizat în ultima perioadă, cum mulţi clienţi, în dorinţa de a îmbina utilul cu plăcutul, şi-au amenajat sau şi-au redecorat biroul de lucru de acasă, astfel încât să fie mai confortabil şi mai plăcut. În schimb, designerul de interior Flavia Irimescu ne oferă câteva ponturi interesante privind modalitatea de a utiliza covoarele în amenajare şi ne dezvăluie arta suprapunerii covoarelor.

Experimentata Natalia Beleva ne învaţă cum săamenajăm bucătăria cu un buget mediu şi ne oferă idei şi sfaturi utile în acest scop. Deşi acum timpul nu ne îmbie, vremea frumoasă va veni. Tema amenajării grădinii sau, dacă nu avem, măcar a balconului sau terasei este de actualitate întrucât vom dori să petrecem cât mai mult timp afară, dar la casa noastră.
După cum am arătat, revista aduce informaţii şi recomandări variate şi în domeniul lifestyle.

Vezi și Revista CASOTECA: Românii nu sunt mulțumiți de cum le arată locuințele

Cum aduci bunătăţi tradiţionale orăşenilor?

În primul rând trebuie să fii bun cunoscător al preparatelor tradiţionale. O caravană mobilă bate țara în lung și-n lat pentru ca dulceața, zacusca, siropurile, brânzeturile, ciocolata și multe alte produse delicioase ajungă pe mesele românilor iubitori de gust bun și autentice. Numele ei este Vandoor.

Unul dintre cei mai apreciați tineri chefi români – Pavel Gheorghe, bun cunoscător al bucătăriei clasice pe care și-a propus să o facă accesibilă tuturor celor care vor să înțeleagă secretele gustulu, ne propune în acest număr reţeta puiului rotisat.

Nu numai dulciurile, mâncărurile de tip fast food și sucurile acidulate sunt principalii inamici ai Siluetei, ne spune Dana Canari. Trebuie să fim atenţi şi în cazul vinului. În schimb, Tiberiu Fueriu ne povesteşte câte ceva despre secretele producerii berii de calitate.

Ştiaţi că busuiocul, lavanda, petuniile și crizantemele înlătură ţânţarii din vecinătatea lor?

Virgil Profeanu, fondator și CEO, VEGO Holdings, ne oferă mai multe recomandări deştepte privind plantările de pomi şi flori în grădina casei sau curţile blocurilor.

Iulia Maria Nicolaie ne împărtăşeşte modalitatea de a avea legume bune la vară iar Dana Canari ne îndreaptă atenţia către liliac, ale xărui miresme ne vor bucura în scurt timp.

Cum petrecem mai mult timp în casă, există şansa să citim mai mult. Andi Enache ne propune 3 cărţi pe care nu le vom putea lăsa din mână.

Chiar dacă stăm mai mult în casă, maşina rămâne importantă. La rubrica Auto, Ştefan Alexiu ne spune care sunt maşinile în preferinţele românilor şi de ce.

Revista CASITECA se poate cumpăra de la magazinele InMedio şi în alte zeci de magazin dedicate din România.

Vezi și Revista CASOTECA, primul număr face loc numărului 2: martie – aprilie

5 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here