Activitatea sexuală poate prelungi viața oamenilor

1

Activitatea sexuală poate prelungi viața oamenilor, arată un studiu recent. Persoanele care au relații intime cel puțin o dată pe săptămână rămân mai tinere, mai arată cercetarea citată de The Healthy.

Cercetătorii au urmărit viața sexuală a 129 de femei. Acestea au dat rapoarte zilnice despre satisfacția lor față de relația de cuplu, precum și cât de des au avut relații intime cu partenerii lor.

Cercetătorii au prelevat, de asemenea, probe de sânge de la femei, analizând celulele pentru indicatorii de îmbătrânire. Ei au descoperit că femeile care făcuseră sex cu partenerii lor în săptămâna precedentă aveau telomeri mai lungi în comparație cu cele care nu au făcut.

Deși acest studiu arată o asociere între activitatea sexuală și lungimea telomerilor, cercetătorii nu pot dovedi încă că sexul reprezintă cauza principală. Cu toate acestea, se crede că lungimea telomerilor este importantă sănătate.

Vezi și Cum să adopți un stil de viață sănătos? 5 sfaturi utile

Cum funcționează telomerii

Telomerii se descompun pe măsură ce celulele se divid, devenind puțin mai scurți cu fiecare diviziune celulară. Cercetătorii sunt de părere că anumiți factori îi fac să se degradeze mai repede, cum ar fi o dietă săracă, consumul excesiv de alcool și procesul natural de îmbătrânire.

Descoperirile lor sugerează că sexul ar putea fi benefic atunci când vine vorba de protejarea telomerilor, ceea ce înseamnă că celulele ar putea trăi mai mult timp. Cercetătorii au legat telomerii mai scurți de probleme grave de sănătate, cum ar fi cancerul, bolile de inimă și diabetul; telomerii mai lungi par să ajute la prevenirea bolilor.

Vezi și La ce vârstă oamenii simt că încep să îmbătrânească

Impactul sexului asupra fericirii din relația de cuplu

Un studiu din 2017 publicat în Archives of Sexual Behavior a analizat cât de des spun oamenii că fac sex. Cercetarea a constatat că în medie adulții fac sex de 54 de ori pe an – aproximativ o dată pe săptămână – pe baza datelor din 1989 până în 2014.

Deși acest număr a scăzut puțin din anii 1990, un alt studiu, publicat în Social Psychological and Personality Science, a analizat peste 30.000 de americani timp de peste 40 de ani. Cercetătorii au descoperit că cuplurile care făceau sex mai mult de o dată pe săptămână nu erau mai fericite decât cele care făceau sex doar o dată pe săptămână.

În general, este important pentru cupluri să mențină o conexiune intimă cu partenerul lor, dar nu este nevoie ca aceștia să facă sex fiecare zi pentru a menține această conexiune, mai arată studiul.

un comentariu

  1. […] Activitatea sexuală poate prelungi viața oamenilor, arată un studiu recent. Persoanele care au relații intime cel puțin o dată pe săptămână rămân mai tinere, mai arată cercetarea citată de The Healthy. Cercetătorii au urmărit viața sexuală a 129 de femei. Acestea au dat rapoarte zilnice… Cititi mai multe aici: Activitatea sexuală poate prelungi viața oamenilor […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here