Află care sunt cele mai puternice pietre și cristale pentru protecția casei tale

1

Este știut din antichitate că pietrele și cristalele au energii puternice și benefice asupra omului. Ele au fost folosite de specialiștii în Feng Shui pentru îmbunătățirea calității unui spațiu și inducerea unei stări de liniște și echilibru. Îți arătăm mai jos care sunt cele mai puternice zece pietre și cristale din Feng Shui.

Cuarț transparent

Cuarțul transparent este un cristal pur, care are abilitatea de a curăța/purifica energia din jurul lui. Aduce armonie în familie, în casa. Îl poți așeza oriunde și poți încerca mai multe variante, însă ai grijă să nu-l așezi foarte aproape de pat. Ai încredere în cristalul tău și „ascultă-l”. Îl mai poți purta în bijuterii și amulete.

Cuarț roz

Cuarțul roz este unul dintre cele mai populare cristale cu proprietăți de vindecare. El atrage dragostea și este folosit pentru a vindeca rănile sufletului și dezamăgirea, în urma unei experiențe dureroase. Cuarțul roz poartă energia universală a dragostei, atrage dragostea și vindecă sufletul de amintirile dureroase. Îl poți amplasa în mijlocul casei, dar și în dormitor sau în camera copilului. Mai poți purta cuarțul roz în mașină sau în portofel, dar și sub formă de bijuterii sau amulete.

Ametist

Ametistul este unic și poate fi folosit oriunde, în birou, în locuință, în grădină sau în mașină. El are proprietatea de a curăța și purifica un spațiu de energiile și vibrațiile negative, emană energie puternică și transformă un spațiu într-unul primitor. Ametistul ajută la liniștire, calmare, în cazul unor emoții negative puternice. Ametistul întărește sistemul imunitar și ajută la vindecarea dezechilibrelor la nivelul căilor respiratorii și ale pielii. În limba greacă, „ametist” înseamnă piatră cu puterea de a te vindecă de intoxicații. În Feng Shui, ametistul este bun pentru familiile în care au loc frecvent certuri și sunt neînțelegeri. Ametistul poate fi amplasat în Nord-Est (zona spirituală a casei), Sud (faimă și reputație), Sud-est (prosperitate și bogăție). Îl mai poți purta în bijuterii sau amulete.

 

Jad

Jadul este o opțiune foarte populară când vine vorba de remediile Feng Shui. Jadul este o piatră care purifică energiile, protejează și ajută energia dragostei. Mesajul jadului este „Iubește-te și acceptă-te așa cum ești!”. Jadul aduce armonia și echilibrul. Jadul poate fi amplasat oriunde, mai puțin în zonele de nord și de sud ale unei încăperi.

De exemplu, poți amplasa o rață mandarin din jad pentru energia dragostei în sud-vest, sau un pi yao din jad pentru prosperitate în sud-est. Un Buddha din jad poate fi un excelent obiect de decor, dar și remediu Feng Shui pentru înțelepciune.

Citrin

Citrinul este un cristal controversat, și asta pentru că poate fi contrafăcut. Mai exact, citrinul contrafăcut este, de fapt, un ametist tratat la căldură care își pierde culoarea. Citrinul adevărat este mai greu de identificat. Culoarea lui este galben pal. Dacă citrinul pe care l-ai văzut are o culoare închisă, spre un galben-portocaliu, atunci ar fi bine să nu îl cumperi, întrucât este un fals. Citrinul conține energie solară, considerate vindecătoare pentru chakra a treia (plexul solar). Ajută la îmbunătățirea stării de spirit și a imaginii de sine. Piatra este asociată cu energia banilor, întrucât este cunoscută că fiind piatra comercianților. Este considerată piatra prosperității. Citrinul poate fi amplasat în zona de sud-est a casei (zona abundenței).

Cuarț fumuriu

Cuarțul fumuriu conferă protecție și echilibrul. Ca în cazul citrinului, cuarțul fumuriu poate fi ușor contrafăcut. Cuarțul fumuriu original este strălucitor și transparent, chiar și în cele mai întunecate unghiuri. Cuarțul fumuriu are puteri tămăduitoare, aduce claritate și trezește spiritul. El poate fi amplasat aproape de ușa de la intrare, pentru a proteja întreaga casă. Îl mai poți pune în camera copilului, aproape de fereastră. De asemenea, mai poți beneficia de energiile lui dacă îl amplasezi în zona de nord-vest sau nord-est a casei.

Amonit

Amonitul este considerat o piatră foarte puternică în Feng Shui. El este, de fapt, o fosilă cu cel puțin 100 de milioane de ani vechime. Amonitul este o sursă excelentă de stabilitate și protecție. El poate fi amplasat în sud-vest, nord-vest, vest, nord-est, est, sud-est și chiar centrul unei încăperi.

Ochi de tigru

Ochiul de tigru este o piatră de protecție, care conferă totodată echilibru și limpezește gândirea, aducând calm și dispoziție liniștitoare. Ochiul de tigru aduce lumina în situații complexe, protejează de energiile negative, ajută la concentrare, atrage norocul, aduce claritate gândirii. Ochiul de tigru poate fi amplasat la intrarea în casă sau lângă o fereastră mare sau în zonele de vest sau nord-vest.

Pirita

Pirita, sau aurul nebunilor, este o piatră a bunăstării și abundenței, foarte benefică pentru locuințe și birouri. Aduce energie pozitivă, optimism, veselie. Pirita este și o piatră protectoare, care înlătură energiile negative și promovează bucuria, starea de bine. De asemenea, pirita limpezește gândirea și poate fi utilizată atât în domeniul afacerilor, cât și în cel academic. Pirita poate fi pusă în vaza bunăstării sau în zonele care au nevoie de puțină energie. Pentru bunăstare și prosperitate, cel mai bun loc pentru amplasarea piritei este sud-estul casei sau al biroului. Pentru energie, poți amplasa pirita cât mai aproape de ușa de la intrare.

Hematit

Hematitul este considerat un cristal, însă el este un mineral (oxid de fier). El este un remediu popular pentru bolile de sânge. De altfel denumirea lui, în greacă, înseamnă sânge. Chiar dacă este negru, aparent, dacă îl spargi, vei vedea că mijlocul lui este sângeriu. Hematitul are o energie puternică și este suficient să-l ții în mâna pentru a simți efectele calmante. El dezvoltă puterea de concentrare și oferă claritate în gândire. În Feng Shui, hematitul energizează și protejează. Îl poți amplasa în nord pentru activarea zonei carieră sau în vest pentru zona creativitate și copii. Pentru protecție se poate amplasa cât mai aproape de intrarea în casă.

Achiziționarea pietrelor și cristalelor

Aceste pietre și cristale le poți cumpăra și în varianta prelucrată, sub formă de sfere, obiecte decorative, talismane, baghete sau rollere pentru terapie facială, și în varianta brută. Pentru rezultate bune, poți opta pentru bucăți mari de cristal, cu înălțimi ce depășesc uneori și 30 cm, realizate special pentru a fi plasate în încăperi și pentru a conferi un efect puternic. Ai grijă de unde achiziționezi pietrele și cristalele, asigură-te că este o sursă sigură, de încredere, deoarece există multe falsuri pe piață, care nu au efecte beneficii.

Este important să te interesezi și cum se curăță pietrele și cristalele pe care le achiziționezi, deoarece acestea absorb energiile negative și, dacă nu sunt curățate periodic, cum trebuie, acestea își pot pierde efectele tămăduitoare.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here