Alacati, Turcia: Un resort ascuns

0

Alacati este o stațiune de vacanță unde pasul turistului nu a ajuns atât de des, iar neprihănirea locului este magică. CasoTeca vă oferă un ghid pentru Alacati, un port neatins de aglomerație de pe coasta de vest a Turciei.

Alacati te întâmpină cu o atmosferă calmă, unde totul este pur, curat. Peisajul este completat de munții erodați, plutind la orizont, marea liniștită de un turcoaz îmbietor, iar străzile pietruite înguste sunt împânzite de cafenele în aer liber confortabile și restaurante. Orașul-port Alacati oferă un sejur idilic pe litoralul coastei Mării Egee din Turcia. Albul ca fildeșul  este culoarea predominantă a orașului, de aici și senzația de imaculat, casele de piatră și hotelurile rustice tip boutique cu uși din lemn vechi și pastelate te vor primi cu căldura tipic turcească.

În mare măsură, orașul Alacati nu este foarte popular printre turiștii străni, de aceea aglomerația tipică litoralului turcesc nu vă va răvăși zen-ul. Poate doar luna August aduce mai mulți străini deoarece orașul este cunoscut ca una dintre cele mai bune destinații de windsurfing din lume – Cupa Mondială Profesională de Windsurfing are loc aici în perioada respectivă. Nu vă gândiți că atâta liniște vă va plictisi, deoarece după apus, orașul prinde viață și cluburile cochete de pe plajă oferă concerte sau petreceri, dar cei care nu doresc aceste tipuri de distracție au restul întinderilor de plajă liniștită la dispoziție, așa că inimitatea lor nu este tulburată. Nu lipsesc restaurantele cu vedere spre mare, unde te poți răsfăța cu cele mai bune preparate din cuisine-ul turcesc și să admiri spectaculoasa priveliște. Portul este proiectat de un regretat arhitect francez, Francois Spoerry, care a creat, de asemenea, Port Grimaud, de pe Coasta de Azur. Portul găzduiește yachturile private, andocate direct de-a lungul grădini din spate de mai multe case tradiționale mediteraneene cu acoperișuri din teracotă care inspira un vechi sat de pescari din Marea Egee.

alacati turcia

alacati turcia

 

alcati

alacati

alacati

alacati

alacati

TY14_sl_Sarah_Quita_Offringa

 

manastir_3337823b

alacati

alacati

 

Sursa foto: telegraph.com, anatoliansky.com, turkey-travel.org

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here