Alexandra Pațanghel: Am constatat o cerere din ce în ce mai mare pentru amenajarea locuinței „la cheie”

0

Conceptul de locuință la cheie nu este nou, dar, odată cu ritmul și complexitatea vieții moderne, se observă o creștere a cererii pentru astfel de soluții, atât pentru apartamente, cât și pentru case. Dacă în trecut locuința la cheie presupunea realizarea integrală a funcționalității și finisajelor, astăzi designul de interior apare din ce în ce mai important în legătură cu acest concept.

Asta a observat și designerul de interior Alexandra Pațanghel, care împreună cu soțul ei, Daniel Pațanghel, și-a dezvoltat compania Design Concept (www.design-concept.ro) mizând mai ales pe acest model de business în domeniul amenajărilor.

Alexandra Pațanghel,
Alexandra Pațanghel, Design Concept 

Sunteți prezentă de mult timp în domeniul amenajărilor de interior. Când și cum a apărut ideea de locuință la cheie?

Design Concept este un business de familie care a apărut în urmă cu 13 ani, ca urmare a pasiunii noastre, Alexandra și Daniel Pațanghel, pentru design interior și producție mobilier. Businessul nostru implica fabricarea de mobilă la comandă pentru toate spațiile din locuință – canapele, paturi tapițate, perdele și draperii și, pe de altă parte, realizarea de proiecte de amenajare la interior. În ultimii trei ani, am constatat o cerere din ce în ce mai mare în rândul clienților noștri pentru amenajarea locuinței la cheie, motiv pentru care ne-am adaptat și noi și, pe lângă articolele de mobilier pe care deja le producem în fabrică, am încheiat parteneriate cu furnizori pentru livrarea și instalarea de corpuri de iluminat, tapet sau mici decorațiuni precum și electrocasnice. În prezent, compania dispune de utilaje performante cu care realizează, exclusiv la comandă, produsele de mobilier propuse clienților în proiectele de amenajare.

În cele mai multe cazuri, un element important în businessul locuințelor la cheie sunt dezvoltatorii. Cum arată astăzi afacerile din acest punct de vedere?

Încă din 2014, lucrăm cu dezvoltatori pentru care facem propuneri de amenajare pentru apartamentele pe care aceștia le livrează, propuneri care se concretizează de cele mai multe ori în apartamente de prezentare. Viitorii clienți le vizionează și decid mult mai ușor dacă li se potrivește acel apartament sau trebuie să facă o altă alegere. Este un trend, iar acest tip de afacere, respectiv amenajarea apartamentelor de prezentare ale dezvoltatorilor, este situația ideală atât pentru dezvoltatori cât și pentru noi. Clientul are o viziune mult mai bună asupra apartamentului și decizia de cumpărare este de regulă mult mai rapidă, iar ulterior acești clienți ajung la noi pentru o amenajare la cheie adaptată pe preferințele și nevoile acestora.

Care sunt avantajele proiectelor de locuințe la cheie?

Aș putea spune că, în contextul actual, în care avem cu toții joburi solicitante, decizia de a apela la o companie care să iți facă un concept de design interior și apoi să îl poată și implementa până la a-l livra la cheie, este cea mai bună decizie, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, eficiența în timp care poate implica și eficiența costurilor. De asemenea, discuția cu o singură persoană care îți poate răspunde atât la întrebările tehnice cât și la cele de design, viziunea 3D de dinaintea implementării, siguranța implementării conform proiectului propus și, nu în ultimă instanță, echilibrarea bugetului.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here