Alimente pe care câinele tău nu are voie să le consume. Ce alimente sunt periculoase

1

Toate lumea cunoaște expresia ”ochi de cățeluși”, pentru că, se știe că atunci când un cățel vrea ceva, face o față adorabilă, irezistibilă, mai ales când tu mânânci ceva și dorește și el. Trebuie să știi că din tot ce mânânci tu, anumite alimente pot dăuna organismului patrupedului. Află care sunt aceste alimente interzise pentru câini. 

Cinci alimente interzise pentru câini

Stăpânii câinilor știu foarte bine ce înseamnă să nu poți mânca absolut nimic în prezența animalului tău de companie, știind că va veni să se sprijine pe piciorul tău, privindu-te galeș, parcă rugându-te să îl lași să guste din orice ai tu la îndemână.

Ei bine, specialiștii au întocmit o listă cu alimente care sunt interzise câinilor pentru consum, pentru a le proteja sănătatea.

Avocado

Deși este extrem de gustos și hrănitor pentru oameni, avocado-ul nu este deloc recomandat câinilor sau pisicilor. Fructul este periculos pentru animale, deoarece este un fungicid natural care poate provoca leziuni stomacului blănosului tău.

Dacă animalul tău de companie ingerează, din greșeală, avocado, s-ar putea confrunta cu probleme la nivelul sistemului digestiv, vărsături sau chiar insuficiență cardiacă.

Ceapă

Pe lângă faptul că este acidă, ceapa conține o substanță ce poate provoca anemie hemolitică în cazul câinilor, mai ales dacă alimentul este consumat în stare crudă. Evită din toate puterile să-i dai patrupedului ceapă, dacă nu vrei să aibă probleme mai încolo.

Cafea

Cei mai mulți dintre oameni consumă cafea în fiecare zi, în special la primele ore ale dimineții, pentru a primi un boost de energie.

Cu toate acestea, băutura este extrem de nocivă pentru animalele de companie, în special câinii, pentru că poate provoca tahicardie, din cauza cofeinei.

Citește și: Alimente pe care pisicile le urăsc. Ce produse preferă, de fapt, micuțele feline

Ouă crude

Nu este recomandat să dai câinelui tău ou crud, deoarece blănosul tău s-ar putea infecta cu salmonela. La recomandarea poate fi atât fiert, cât și într-o tigaie sau însoțit de alte legume precum morcovii pentru a face felul de mâncare mai hrănitor.

Ciocolată

Oricât de gustoasă ar fi ciocolata pentru oameni, trebuie să știi că ea conține o substanță cunoscută sub numele de teobromină, care este foarte toxică pentru câini.

În timp ce organismul uman o poate digera cu ușurință, câinii își pot pune sănătatea în pericol, dacă vor consuma chiar și o tabletă mică de ciocolată.

Citește și: playtech.ro

un comentariu

  1. […] Toate lumea cunoaște expresia ”ochi de cățeluși”, pentru că, se știe că atunci când un cățel vrea ceva, face o față adorabilă, irezistibilă, mai ales când tu mânânci ceva și dorește și el. Trebuie să știi că din tot ce mânânci tu, anumite alimente pot… Cititi mai multe aici: Alimente pe care câinele tău nu are voie să le consume. Ce alimente sunt periculoase […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here