Andreea Rădulescu, farmacistă cu 22 de ani de experiență în domeniu: Adevărul despre uleiurile esențiale

1

 

Fiecare dintre noi este în căutarea căilor de a ajunge la calm și stabilitate, mai ales acum. O refugiere în natură ar fi una dintre ele. Ce faci dacă nu ai în preajmă ta un astfel de mediu?

Cum suntem nevoiți să stam în izolare în această perioadă, crează singur la tine acasă un mediu cât mai plăcut. În ajutor îți poate veni un ulei esențial extras din plante naturale, care te cuprinde printr-o mireasmă plăcută și creează în jurul tău un loc de refugiu. Mergi pe principiul „Fă rai din ce ai”.

 

 

CredNatura este conceptul care transformă fragilitatea plantelor în beneficii. Un magazin mic și primitor, cu o platformă și în online, care deja de câțiva ani furnizează individual uleiuri de aromaterapie, uleiuri de masaj și produse pentru o nutriție sănătoasă. Cea care stă la baza aceste afaceri este Andreea Rădulescu. După o experiență de 22 de ani în domeniul farmaceutic, s-a retras pentru a fonda un loc în care să aducă oamenilor soluții naturale și sigure.

 

Nu-i place să ofere un produs care nu va avea efect. De aceea, în toate este ghidată de dragostea față de semeni. Am invitat-o la un dialog, ca să descoperim mai multe despre pasiunea ei:

Oferiți-ne o scurtă definiție a uleiurilor esențiale, ce sunt ele de fapt?

Uleiurile esențiale mai sunt cunoscute sub numele de uleiuri volatile, uleiuri eterice sau pur și simplu „ulei de plantă” din care au fost extrase, cum ar fi uleiul de lavandă. Un ulei este „esențial” pentru că poartă un miros distinctiv, esența acelei plante. Uleiurile esențiale CredNatura sunt esențe aromatice sau uleiuri volatile extrase din plante, produse pentru a îmbunătăți starea de bine și sănătatea.

 

Care este conceptul care stă la baza CredNatura?

CredNatura reprezintă un concept de viață sănătoasă, armonie și reîntoarcere la natură! Având ani de experiență în activitatea farmaceutică, m-am gândit să creez produse în primul rând pentru oameni și binele lor. Este mai mult un copil pentru mine, o afacere de suflet, decât una comercială. Muncesc ca să creez o comunitate. O fac din dragostea pentru natură și oameni având drept scop dorința de a oferi produse excepționale, de top, pentru sănătate și frumusețe!

 

Care este cel mai des întâlnit mit despre uleiurile esențiale?

Mitul cel mai des întâlnit este că uleiurile esențiale tratează orice, cum ar fi susținerea sistemul imunitar, grăbirea vindecării. Această gândire nu face parte din Conceptul CredNatura. Nu trebuie să le privim drept o licoare magică, trebuie să le apreciem pentru beneficiile reale. Ele acționează pozitiv asupra sistemului nervos, influențează benefic starea de sănătatea psihică și emoțională…

 

Ce ne puteți spune despre modul în care ele sunt fabricate/obținute. Care sunt criteriile de care țineți cont?

Uleiurile CredNatura sunt fabricate în România, sunt uleiuri obținute tradițional prin distilarea plantelor în curent de vapori. Eu sunt responsabilă de acest proces, o fac de ani buni și pot să vă asigur că procesul de producție urmează toate rigorile specifice.

 

Cum folosim corect un ulei esențial?

Recomand ca într-un exercițiu de aromaterapie să folosească uleiuri de masaj: cinci, șase picături încorporate într-un ulei vegetal. Un ulei esențial poate fi întrebuințat și ca adaos în apa de baie. E important să reținem că pe piele se folosesc diluate!

 

 

Există mai mult de 90 de tipuri de uleiuri esențiale, fiecare dintre ele este unic. Care sunt cele mai solicitate uleiuri esențiale?

Încă din antichitate uleiurile esențiale au fost utilizate pentru echilibru emoțional, fizic și spiritual. Cele mai solicitate sunt cele din citrice, trandafiri… Recomandăm în mod deosebit Lavanda! Pe lângă parfumul natural pe care îl are, acest ulei este recunoscut ca fiind cel mai versatil ulei esențial. Este un regenerant natural pentru piele, un calmant și relaxant mental.

 

Vorbind despre calitățile unui ulei esențial, ce predomină: beneficiul fizic, sau beneficiul emoțional pe care îl are asupra organismului?

Când se folosește pentru prima data trebuie efectuat un test de sensibilitate. Se aplica uleiul la încheietura cotului și se așteaptă reacția. Așa cum fiecare om este individual, reacția poate să-ți comunice dacă acest ulei este sau nu potrivit pentru tine. Dacă zona se irită produsul nu se folosește! Bucuria e că sunt multe uleiuri esențiale, deci la sigur îl găsești pe cel potrivit ție.

CredNatura presupune munca care aduce natura către om, atunci când omul nu are o cale directă către ea. Andreea este o carte vie care știe totul despre beneficiile plantelor, felul în care ele pot fi întrebuințate și cum pot uleiurile esențiale să aducă un efect necondiționat. Îi poți lăsa un mesaj pe pagina de facebook cu întrebările sau curiozitățile care care le ai, iar ea îți va răspunde cu drag.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here