Aspiratoarele Kärcher sunt gândite și produse în România

3
Aspiratoarele Kärcher

Grupul german Kärcher, producător de bunuri pentru curăţenie, vrea să transforme România într-un centru unde să realizeze tot ce ţine de aspiratoare. Germanii au local două fabrici proprii, în care realizează astfel de electrocasnice. Există şi un birou de cercetare-dezvoltare, iar acesta va fi extins.

„Vrem ca România să fie un nucleu pentru tot ce ţine de aspiratoarele grupului Kärcher, de la cercetare şi proiectare până la produsul final. Vrem ca totul să se realizeze aici“, spune Ion Bican, declară șeful de operaţiuni de producţie ale Kärcher în România.

Vezi și M-tronic implementat pe noul motoferăstrău MS 362-CM de la STIHL

Grupul german mai are şi alte unităţi de producţie, însă în aceste fabrici se realizează alte articole, cum ar fi cele de uz industrial sau echipamentele municipale – maşinile folosite pentru spălarea străzilor, conform site-ului propriu al Kärcher. „Noi producem în special pentru Europa, dar aspiratoarele realizate la Curtea de Argeş ajung şi în SUA, Japonia, China, Australia sau diferite ţări din Africa. Focusul e însă pe Europa.“

Aspiratoare Kärcher
Kärcher

Producţia Kärcher autohtonă pleacă la export, ulterior un număr de articole vin la divizia comercială românească

Compania CER Cleaning Equipment din judeţul Argeş, cea care operează producţia locală a Kärcher, va termina anul acesta cu afaceri de circa 800 de milioane de lei, cu 40% mai mari decât în 2021.

3 comentarii

  1. […] Grupul german Kärcher, producător de bunuri pentru curăţenie, vrea să transforme România într-un centru unde să realizeze tot ce ţine de aspiratoare. Germanii au local două fabrici proprii, în care realizează astfel de electrocasnice. Există şi un birou de cercetare-dezvoltare, iar acesta va fi extins.… Cititi mai multe aici: Aspiratoarele Kärcher sunt gândite și produse în România […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here