Australia, un colț de rai

0

Echipa Casoteca dorește să vă prezinte experiența australiană a unuia dintre corespondenții noștri. În cele ce urmează vă vom arăta câteva aspecte din ceea ce înseamnă un cartier de lux din suburbiile Sydney-ului.

 

Cartierul Mosman, un colț de rai

Cartierul Mosman, aflat în partea de nord-est a Sydeny-ului se întinde pe 8 km și este împânzit de case cu arhitectură contemporană. Cu un aer tropical, printre palmieri, leandru, eucalipt și pomi de frangipani se ascund reședințe care valorează milioane de euro. Cu cât vederea spre ocean este mai largă iar casa mai aproape de plajă, cu atât prețul locuinței crește considerabil.  Casele sunt în perfectă concordanță cu natura, cromatica aleasă cuprinde culori deschise, crem, gri, alb pentru a fi întotdeauna un contrast puternic între culorile vii și intense ale florei australiene. Cărămida este o altă alegere a australienilor pentru construirea caselor, dar aceasta este folosită îndeosebi pentru clădirile cu apartamente. De asemenea, nuanța de burgundy a cărămizii armonizează foarte frumos peisajul.

 

Cubismul sau „square house”-  formă arhitecturală principală în Australia

Australienii aleg cubismul numit și „square house”- ca formă arhitecturală principală. În principiu, aceștia urmăresc în construcția caselor o orientare spre sud, casa fiind închisă spre fațada de nord și larg deschisă spre fațada opusă. Astfel aceasta apare ca un obiect compact, masiv, cu o deschidere largă care încadrează toate vederile deosebite. În general acoperișurile sunt îmbrăcate în pietriș, acesta reducând căldura acumulata pe timpul zilei.

 

Majoritatea reședințelor sunt controlate automat de către proprietari prin intermediul tabletelor sau a telefoanelor mobile. Mai multe detalii le vom afla însă, împreună pe parcursul șederii noastre în Australia!

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here