Avantajele mobilei din lemn de paulownia

1

În urmă cu câţiva ani, mai mulţi întreprinzători din România au început cultivarea arborilor paulownia, în special pentru că se obţine mult mai repede profit faţă de cultivarea altor arbori. Ca şi material pentru mobilă, lemnul de paulownia este uşor şi foarte rezistent. CasoTeca îţi spune care sunt avantajele mobilei din lemn de paulownia

Arborele paulownia este unul de esenţă tare şi este originar din China, aclimatizat şi în România. Acest arbore are cea mai rapidă rată de creştere din lume şi ajunge în primii ani la o înălţime de doi, trei metri pe an, uneori chiar şi la şase metri. Lemnul de paulownia poate fi comercializat după trei sau cinci ani de la cultivare.

Unele specii sunt cultivate pentru cherestea, iar una dintre principalele calităţi este că în doi ani ajunge să aibă masa lemnoasă a unui stejar vechi de 10-20 de ani. Când un copac paulownia ajunge la înălţimea de 20 de metri, acesta este tăiat, dar are o capacitate uimitoare de regenerare.

Avantajele mobilei din lemn de paulownia

De ce e bun lemnul de paulownia pentru mobilier

Arborele paulownia este considerat „aluminiul lemnului” şi asta pentru că are doar 33% din greutatea lemnului de stejar şi 50% din greutatea lemnului de pin. În plus, copacul este rezistent la secetă şi are o perioadă lungă de viaţă, de până la 80 de ani.

Lemnul de paulownia este unul de esenţă tare, creşte drept şi nu se despică, rezistent, în general, la orice fel de deformări. Un alt avantaj este că nu are noduri.

Proprietăţile de granulaţie ale lemnului de pauwlonia, foarte fine, fac ca lemnul să fie potrivit pentru realizarea barelor, mobilierului de uz casnic, a placajelor, dar şi a caselor prefabricate.

Avantajele mobilei din lemn de paulownia

Profiturile celor care cultivă lemn de pauwlonia sunt date de preţuri, care sunt mai mari. Lemnul de paulownia se foloseşte la fabricarea instrumentelor muzicale, a mobilerului de lux, iahturilor, dar şi a avioanelor uşoare.

Lemnul de paulownia are o valoarea comerciale similară cu cea a lemnului de nuc, însă creşterea rapidă duce la valorificarea mult mai rapidă.

Printre alte avantaje se numără uscarea rapidă, între o lună şi două luni, fără să se deformeze. Dacă este uscat în cuptor, tot procesul durează între 30 şi 60 de ore.

Avantajele mobilei din lemn de paulownia

Un alt avantaj este acela că este rezistent la umiditate şi se păstrează bine după uscare. În plus, lemnul de paulownia are rezistent şi la foc şi are o conductivitate termică mai mică decât alte specii de arbori. Dacă punctul de ardere a lemnului este în medie undeva la 270 de grade Celsius, în cazul lemnului de paulownia, punctul de ardere este a 425 de grade Celsius.De asemenea, lemnul de paulownia are o textură frumoasă, delicată şi luminoasă.

De unde cumperi mobilier din lemn de paulownia

În România sunt disponibile piese de mobilier din lemn de paulownia la magazinele kika. Pentru unele piese de mobilier preţul este la cerere, la altele însă acestea sunt afişate. Spre exemplu, o comodă cu rafturi costă 1.600 de lei, un birou cu aspect vintage costă 1.250 de lei, o masă costă 1.000 de lei, iar o vitrină costă 900 de lei. Click AICI pentru mai multe modele de mobilier din lemn de paulownia.

Avantajele mobilei din lemn de paulownia

 

Avantajele mobilei din lemn de paulownia

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here