Avantajele panourilor solare

0

Cine investeşte astăzi într-un echipament nou de încălzire, ar trebui să ia în calcul şi instalarea unui sistem solar. Panourile solare aduc beneficii majore atât pentru mediul înconjurător, cât şi pentru bugetul dumneavoastră.

Resursele naturale ale planetei nu sunt inepuizabile, aşa că fiecare dintre noi ar trebui să fim responsabili şi să avem grijă de modul în care sunt exploatate şi gestionate.

Energia solară este una dintre resursele naturii la care avem acces gratuit; este autonomă, inepuizabilă şi ecologică, aşa că merită exploatată din plin.

Panourile solare asigură un nivel ridicat de captare a energiei solare, o convertesc  în energie termică care este apoi transferată în sistemul de încălzire. Prin utilizarea panourilor solare se realizează o reducere semnificativă a facturilor de gaz şi energie electrică, precum şi prelungirea duratei de viaţă a sistemului de încălzire.

Fie că sunteţi în căutarea unui sistem nou de încălzire în condensaţie, a unui cazan pe lemne sau a unei pompe de căldură, compania Viessmann, cu peste 30 de ani de experienţă în sistemele de încălzire solară, vine cu echipamente proiectate şi realizate pentru o bună compatibilitate cu tehnica solară.

Unul dntre cele mai cunoscute şi apreciate panouri solare este modelul Viessmann Vitosol 200-T, alcătuit din tuburi colectoare vidate de mare performanţă şi independent faţă de poziţia de montaj. Cu un design elegant şi atractiv, panoul solar cu tuburi vidate Vitosol 200-T poate fi instalat cu uşurinţă atât pe faţade, terase cât şi pe acoperişuri fiind utilizat atât în sectorul rezidenţial cât şi cel comercial.

Fiecare tub colector poate fi rotit axial pentru a asigura o orientare optimă spre razele soarelui. Este fabricat din materiale de calitate superioară, rezistente la coroziune, asigurând astfel o înaltă siguranţă în exploatarea şi prelungirea duratei de viaţă a instalaţiei.

Telegestiunea instalaţiei termice cu ajutorul dispozitivelor mobile

Prin achiziţia unui sistem solar pentru încălzire performant, cum sunt sistemele Viessmann, se realizează o economie importantă, având în vedere faptul că în lunile mai – august energia captată de colectorii solari asigură practic în întregime energia necesară preparării apei calde menajere, iar în restul anului aportul de energie solară contribuie substanţial la economia de combustibil consumat de centrala termică.

În acest mod, se va realiza o amortizare rapidă a instalaţiei de încălzire. În urma testelor de fiabilitate s-a estimat că o instalaţie solară Viessmann va funcţiona la performanţe tehnice maxime cel puţin 20 de ani.

Scăderea consumului de combustibil atrage după sine scăderea emisiilor poluante de dioxid de carbon rezultate din arderea combustibililor, cauză principală a încălzirii globale, iar acest lucru ar putea să convingă multe persoane să opteze pentru instalarea unui sistem solar de încălzire pentru locuinţă.

 

 

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here