Bacolux Koralio îmbogățește experiența turiștilor din Eforie Nord

1

Turismul din România nu se bucură de o imagine bună, mai ales pe Litoral, presărat în permanență cu critici și nemulțumiri. Totuși încet, dar sigur lucrurile se schimbă, ținând cont că tot mai mulți investitori readuc la viață foste hoteluri ieșite din circuitul turistic și unități de cazare dornice să reprimească oaspeți.

Este și cazul hotelului de patru stele Bacolux Koralio, proaspăt deschis la jumătatea acestui sezon turistic în stațiunea Eforie Nord. Cu o investiție de 7 milioane de euro, Grupul Bacolux Hotels România, pășește pentru prima dată pe malul Mării Negre și readuce la viață fostul Hotel Hefaistos, încadrat în trecut la 2 stele, care a fost upgradat și reamenajat în totalitate.

Noua unitate hotelieră se alătură hotelurilor Bacolux Afrodita Resort & Spa, Bacolux Diana Resort, din Herculane și Bacolux Craiovița Hotel & Events.

Bacolux Koralio a presupus o restaurare masivă și o demolare amplă, camerele fostului hotel fiind mai mici, iar spațiile diferit amenajate. Proiectantul noului hotel, Robert Tuzson de la Mitrali Design, a explicat că spațiul a fost optimizat la maximum, dat fiind că s-a lucrat pe o construcție existentă, cu dimensiuni mici ale camerelor.

Reprezentanții Grupului Bacolux au mărturisit că investiția în utilități a reprezentat peste 40% din total, fiind una dintre provocările majore ale proiectului. În același timp și decopertarea a fost o adevărată provocare pentru investitori, ținând cont că a presupus sute de camioane cu moloz și mobilier vechi.

Acum, hotelul are o nouă înfățișare modernă și stilată, care nu amintește de fosta unitate de cazare și oferă turiștilor servicii all inclusive.

Bacolux Koralio este clasificat la 4 stele, are 212 camere și apartamente, un restaurant, ce include salon și terasă în aer liber cu o capacitate de 400 de locuri. Totodată, hotelul îi invită pe turiști să se bucure și de un lobby bar, dar le pune la dispoziție și 3 săli de conferință cu dotări complete.

La capitolul agrement, hotelul deține 3 piscine exterioare încălzite – una pentru adulți, ce va beneficia de un bar și de o terasă, și 2 piscine pentru copii, completate de 3 tobogane cu apă, gată să-i țină ocupați pe cei mici.

Totodată, la ultimul nivel al hotelului, au fost amenajate 3 studiouri, fiecare cu terasă privată, zonă de plajă și jacuzzi. Cel mai mare studio are o suprafață de 85 de metri pătrați și o terasă de 180 de metri pătrați și oferă o priveliște spectaculoasă asupra stațiunii, atât spre mare, cât și către lacul Techirghiol.

După renovare, cu un design nou, hotelul arată uimitor și promite o vacanță fără griji tuturor oaspeților săi.

Citește și: În interiorul hotelului spațial programat să se deschidă în 2025

Designul hotelului ține cont de zona în care se află și aduce natura la interior, adaptând hotelul la mediul înconjurător și, făcându-l parte din natura locului. Linia de culori aleasă se situează în zone de tonuri calde, inspirate de nisipul plajei și albastrul deschis al cerului de vară și al apei. Încăperile luminoase, atenția la detalii și tematica coralilor regăsită în toată structura spațiilor fac din locație un spațiu prietenos și elegant ce invită la relaxare.

Obiectivul major pe care echipa Bacolux Hotels și l-a fixat în cadrul acestei renovări ample, ce a presupus eforturi din partea întregii echipe, a fost obținerea unei locații confortabile, dedicate relaxării.

„Ne-am dorit extinderea la maxim a spațiilor vitrate pentru a permite accesul luminii naturale, dar și o conectare cât mai mare, optând pentru un design atemporal”, adaugă reprezentanții Bacolux Hotels.

Resortul beneficiază de mai multe piscine exterioare încălzite, un program de entertainment extins, dar și implementarea sistemului all inclusive child-friendly.

Hotelul Bacolux Koralio este destinat, în principal, familiilor, însă poate acomoda cu succes atât evenimente corporate și private, cât și echipe sportive.

Noul hotel din Eforie Nord va fi deschis în perioada iulie-septembrie, dar managementul este pregătit să prelungească acest program de funcționare dacă piața o va cere. Dorința acestora este ca, pe termen lung, locația să fie deschisă all seasons având în plan noi investiții, estimate că vor ajunge până la 1 milion de euro, într-un spațiu de wellness și spa care să ofere oaspeților săi posibilitatea să se bucure de experiențe indoor.

Noul hotel vine să îmbunătățească experiența turiștilor ajunși în Eforie Nord, dar și calitatea serviciilor din stațiune și să îmbogățească oferta de cazare.

Eforie Nord avea nevoie de o astfel de investiție, fiind predominată de unități de ca- zare de tip vile și pensiuni și numărând doar 11 unități de cazare de tip hoteluri. Acum Bacolux Koralio este a treia locație de dimensiuni mari din stațiune și promite să atragă noi turiști în sudul litoralului.

un comentariu

  1. […] Turismul din România nu se bucură de o imagine bună, mai ales pe Litoral, presărat în permanență cu critici și nemulțumiri. Totuși încet, dar sigur lucrurile se schimbă, ținând cont că tot mai mulți investitori readuc la viață foste hoteluri ieșite din circuitul turistic și… Cititi mai multe aici: Bacolux Koralio îmbogățește experiența turiștilor din Eforie Nord […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here