O casă de patrimoniu care și-a recăpătat aerul aristocratic

0

Construită în anii 1930, casa situată în zona Dorobanți avea un interior modern, care nu se potrivea deloc cu stilul Neo-Românesc. Asta până când, la solicitarea noului proprietar, arhitectul Iulia Iuga-Dohmen a început delicatul proces de renovare.

Proprietarul a dorit un design interior care să aibă acel suflu românesc de odinioară inserat într-un ambient modern și inteligent din zilele noastre, cu materiale de bună calitate care să reziste foarte mulți ani.

Ideea de la care s-a plecat a fost ca o familie cu doi copii să poată trăi într-o casă de patrimoniu beneficiind de toate avantajele și facilitățile epocii în care trăim. Amenajarea a durat aproximativ doi ani, deoarece casa a fost consolidată, iar lucrările au fost unele de amploare, inclusiv pe partea de interior.

Casa se desfășoară pe 3 niveluri, demisol, parter și mansardă și are curte interioară. La demisol se află dormitorul matrimonial cu dressing și baie proprie, un birou, diverse camere tehnice, de depozitare.

La parter, se află foaierul, living room-ul, dining-ul, bucătăria, camera de studiu și baia oaspeților. La mansardă se află dormitoarele copiilor și al baby-sitter-ului, fiecare cu baie proprie.

DIN CULISELE DESIGNULUI INTERIOR

Foaierul este special, deoarece pereții au fost placați cu o tapiserie care se folosește în general în palate și muzee, mai ales în vestul Europei. Aceasta este foarte colorată, vioaie, tinerească și se integrează armonios în ambientul grandios al casei.

Pentru a crea un echilibru, pe pereți au fost gândite zone cu lambriu personalizat, care să facă conexiunea cu ușile.

Ușile au fost create integral pentru a se potrivi cu designul casei, astfel că, înainte de montajul final, s-au făcut câteva mostre de uși pentru a vedea cum ar arăta în realitate 1:1.

Parchetul a fost personalizat cu trei tipuri de lemn (stejar, cireș și frasin), iar în desenul pardoselii a fost inserată o bandă perimetrală pentru a reda eleganță și unitate în întreg spațiul. Livingul este primitor, relaxant, cu fotolii foarte confortabile. Nuanțele de albastru sunt predominante și pot fi regăsite atât în textilul de la canapea cât și în cel de la draperii.

Arhitecta a creat un contrast prin utilizarea mobilierului din lemn de nuc și a adăugat un plus de eleganță prin materiale premium precum mătasea și marmura.

În dining, vedeta amenajării este candelabrul Meshmatics, creat de designerul olandez Rick Tegelaar. Lumina sa fină oferă un aer sofisticat interiorului. Bucătăria, spațioasă și primitoare, are electro- casnice de ultimă generație și un rotisor în stil vintage, care reprezintă centrul de interes al încăperii.

Scara a fost refăcută complet, fiind folosită pentru inspirație o fotografie veche cu modelul inițial. Linia ei grațioasă, cu mâna curentă din lemn nobil, conferă casei un aer aristocratic.

În contrast cu nuanțele treptelor și balustradei, culoarea navy-blue a pereților și aplicele moderne oferă un rafinament aparte. Urcând pe casa scării, răsare o bijuterie: un vitraliu realizat special pentru a contribui la măreția spațiului. Designul vitraliului a fost gândit împreună cu un specialist în domeniu din Tecuci.

Cea mai mare parte din demisol a fost destinată dormitorului matrimonial, care are un dressing foarte spațios și o baie proprie.

Citește și: Fosta Casă a Căsătoriilor din Ploiești, o bijuterie arhitecturală realizată în stil neo-românesc

Demisolul a avut o constrângere, și anume înălțimea destul de mică a tavanului comparativ cu parterul sau mansarda. Astfel, s-au păstrat vizibile grinzile pentru a lăsa spațiul să respire și au apărut scafe doar în anumite zone pentru a putea pune spoturi încastrate.

Atmosfera casei este una deosebită, plină de finețe și echilibru. Accentul a fost pus pe confort, calitate și tehnologie. Așa cum se vede și în fotografii, renovarea s-a dovedit un real succes. Gândită cu bun gust și beneficiind de un design de calitate, atemporal, casa este tot ce își poate dori cineva care apreciază frumosul și arta.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here