Branza feta ”vedetă” după victoria Greciei în lupta cu Danemarca. Iată două rețete pe care le poți prepara cu brânza feta

1

Dacă ți-ai propus să pregătești o salată gustoasă, sănătoasă și consistentă, încearcă rețeta de salată grecească plină de savoare și culoare. Sau cu siguranță rețeta aceasta de paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor ți-a atras atenția, mai ales dacă ești un gurmand declarat sau pur și simplu ai fost în căutarea unei rețete rapide. Noi am cercetat puțin și am descoperit rețeta originală și de unde a pornit totul.

Salată grecească plină de savoare și culoare

Este o salată foarte apreciată în însorita Grecie, dar și în bucătăriile celorlalte popoare, care au împrumutat rețeta. Se prepară cu multe ingrediente specifice Greciei: brânză feta, măsline kalamata, ulei de măsline extravirgin și oregano.

Pe lângă aceste ingrediente se adaugă și legume proaspete: ceapă roșie, roșii, castraveți și ardei. Nu lipsește nici salata verde plină de vitamine, iar uneori se mai adaugă și ouă fierte.

Salată grecească în bol maro

O astfel de salată plină de ingrediente gustoase și sănătoase poate fi servită la orice masă din zi. Dacă mai adaugi și câteva crutoane de pâine aromate, nu mai ai nevoie de felul doi la masă.

Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o astfel de salată gustoasă și sățioasă.

Salată grecească plină de savoare și culoare – Ingrediente

  • 350 gr roșii proaspete
  • 1-2 castraveți
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 ceapă roșie
  • 100 gr măsline
  • 50 gr capere
  • frunze de salată verde
  • 250 gr brânză feta
  • sare și piper
  • ulei de măsline
  • suc de lămâie
  • oregano uscat
  • rozmarin
  • frunze de busuioc.

Rețetă de salată grecească – Mod de preparare

Modul de preparare al salatei este foarte simplu și rapid, dacă optezi să folosești brânză feta, proaspătă sau în saramură.

Spală legumele, curăță-le, taie-le cuburi și amestecă-le într-o salatieră. Adaugă la baza salatierei frunze de salată verde. Peste legumele feliate, adaugă măslinele, caperele și brânza feta, tăiată în cuburi.

Prepară un dressing simplu din ulei de măsline cu suc de lămâie, sare, piper și oregano uscat. Adaugă cantitatea acestor ingrediente după propriul gust.

Stropește ingredientele din salatieră cu acest dressing, amestecă ușor și poți servi salata. Opțional, poți adăuga și ouă fierte, feliate, dar și crutoane de pâine. Acesta este cel mai simplu și rapid mod de a prepara salata din bucătăria grecească.

Dacă dorești să obții un gust și mai delicios pentru salată, poți opta pentru a marina brânză feta.

Salata greceasca | Salate de legume | Culinar.RO

Cum prepari brânză feta marinată în ulei de măsline cu condimente

Taie brânza feta în cuburi micuțe, așa cum le vei adăuga în salată. Pune cuburile de brânză în borcane de sticlă. Presară printre cuburile de brânză oregano uscat, boabe de piper, crenguțe de rozmarin și frunze de busuioc.

Adaugă și câteva capere pentru un plus de gust acrișor. Dacă brânza feta nu este sărată, poți să adaugi în borcan și puțină sare. Toarnă ulei de măsline extravirgin peste ingredientele din borcan. Pune ulei până când bucățile de brânză sunt acoperite.

Borcan cu bucăți de brânză feta marinată

Închide borcanul ermetic cu capacul din dotare și pune-l la frigider pentru cel puțin 6 ore. Cu cât brânza va sta mai mult în uleiul de măsline, cu atât va fi mai gustoasă și mai aromată.

Când prepari delicioasa salată grecească folosești bucățile de brânză marinate, dar și uleiul de măsline în care acestea s-au răsfățat. De asemenea, folosește și caperele adăugate. Va fi mult mai gustoasă salata cu brânza feta marinată.

Din aceeași categorie de rețete de salate delicioase și consistente, îți mai oferim și rețeta de salată orientală, rețeta clasică cu maioneză.

Bucăți de brânză feta aromate, pentru salata crecească

Vezi și: Brânza feta – cum este făcută și cum se consumă. Grecia a obținut victorie în lupta sa pentru protejarea dreptului de proprietate a termenului ”feta”

Paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor. Rețeta originală

Rețeta faimoasă acum în întreaga lume a fost inventată de fapt de o bloggeriță finlandeză, Jenni Hayrinen, ce a publicat-o pentru prima dată pe blogul ei, Liemessa.

Rețeta originală a fost postată pe blog în urmă cu un an și jumătate, în limba finlandeză și a devenit extrem de populară în întregul stat. Articolul în care este prezentată rețeta a avut peste 2,7 milioane de vizualizări. În situația în care Finlanda are o populație de 5,5 milioane de locuitori.

Mai departe, bloggerița americană grilledcheesesocial l-a rugat pe iubitul ei finlandez să traducă rețeta în limba engleză, iar de acolo lucrurile au luat amploare. Canalele de socializare au fost invadate de videoclipuri cu tot felul de variațiuni ale acestei rețete de succes. Iată însă care este varianta originală.

O tavă cu brînză feta, roșii cherry și busuioc, coapte la cuptor

Paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor – Ingrediente

Această cantitate de ingrediente este necesară pentru a prepara patru porții de paste.

  • 450 grame de paste de grâu integral
  • 200 grame de brânză feta grecească
  • 120 mililitri de ulei de măsline
  • jumătate de linguriță de fulgi de chilli
  • 500 grame de roșii cherry
  • 4 căței de usturoi (opțional)
  • piper negru
  • sare
  • frunze proaspete de busuioc

Cum a ajuns o reţetă de paste cu roșii cherry și brânză feta virală pe  rețelele de socializare

Paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor – Mod de preparare

Toarnă puțin ulei de măsline pe fundul unei tăvi de copt. Așează apoi bucata de brânză feta chiar în mijlocul tăvii. Presară deasupra fulgii de chilli, poți folosi chiar ardei iute proaspăt, tocat mărunt. Toarnă apoi peste restul uleiului de măsline.

Adaugă roșiile cherry, pe care le amesteci bine în ulei. Asezonează cu sare și piper.

Coace ingredientele la 200 C, vreme de 15 minute, așezând tava la mijlocul cuptorului. Crește apoi temperatura la 225 C și mută tava de copt în partea superioară a cuptorului, unde aceasta va mai rămâne pentru 5-10 minute. Fii cu băgare de seamă, ca ingredientele tale să nu se ardă.

Între timp fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Scurge-le apoi și ocupă-te de ceeea ce trebuie să faci mai departe.

Până acum ingredientele coapte la cuptor ar trebui să fie gata. Scoate tava și sparge cu furculița brânza feta, pe care o amesteci apoi în tavă cu roșiile. Noului sos i se adaugă din belșug frunze de busuioc.

Pune peste sosul minune pastele proaspăt scurse și bucură-te de aceaată rețetă cremoasă.

Dacă îți place usturoiul poți adăuga lângă roșii patru căței de usturoi, ce vor da o aromă superbă amestecului.

Poți adăuga, de asemenea, diverse ierburi aromatice precum cimbru, oregano, rozarmarin, sau măghiran, măsline, sau chiar bucățele de ceapă.

Această rețetă este ușor de preparat și poate fi considerată parte a dietei mediteraneene. Dieta mediteraneeană combate procesul îmbătrânirii, iar adoptarea dietei sa este unul dintre sfaturile pentru longevitate, din partea experților. Potrivit recomandărilor specialiștilor, ierburile și condimentele sunt de asemenea extrem de importante pentru longevitate. Poți consulta lista de condimente esențiale pentru preparate gustoase, pentru ca bucătăria ta să capete mai multă viață.

Receta virale në TikTok: Pasta me djath feta – Demokracia

un comentariu

  1. […] Dacă ți-ai propus să pregătești o salată gustoasă, sănătoasă și consistentă, încearcă rețeta de salată grecească plină de savoare și culoare. Sau cu siguranță rețeta aceasta de paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor ți-a atras atenția, mai ales dacă ești un gurmand… Cititi mai multe aici: Branza feta ”vedetă” după victoria Greciei în lupta cu Danemarca. Iată două rețete pe care… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here