Bun venit în casa de 1 euro. Tu ai vrea sa locuiesti in asa camin?

0

Francezul Alexis Lamoureux avea 23 de ani și era șomer când a aflat că autoritățile din Amboise, Franța, urmau să scoată la licitație o peșteră care fusese cândva locuința improvizată a mătușii sale. Alexis a participat la licitație, oferind doar 1 euro pentru peșteră, iar norocul său a fost că nimeni altcineva nu a licitat sume mai mari, astfel că în final el a devenit proprietar. După câțiva ani de muncă asiduă, Lamoureux și iubita lui au transformat peștera într-o casă modernă și nu numai că locuiesc acolo, dar au și o cameră pentru oaspeți, care poate fi închiriată prin Airbnb.

Peștera a fost numită Chez Hélène-Amboise Troglodyte și se află pe valea Loirei, la patru kilometri distanță de Amboise. Casele de acest tip nu sunt ceva neobișnuit în regiune: au apărut după ce mineritul din secolul 11 a lăsat stâncile moi pline de grote. Din cauza lipsei de confort, aceste case nu au mai fost populare de la începutul secolului 20 încoace, dar au fost redescoperite recent de investitori nonconformiști sau de tineri fără posibilitatea de a-şi cumpăra o casă, cum a fost și cazul lui Alexis Lamoureux.

Pentru a renova peștera cuplul a încercat inițial să obțină un împrumut bancar de 25,000 euro, însă au fost refuzați în repetate rânduri, așa că în cele din urmă s-au angajat într-un restaurant al familiei și au strâns bani timp de 3 ani. Primul pas al renovării a fost întărirea structurii peșterii cu cabluri mascate de ciment, apoi cei doi s-au ocupat de electricitate, canalizare şi instalaţii sanitare, iar in 12 luni au reușit să modernizeze locuința, cheltuind în total 35.000 de euro. Decorul casei cu un dormitor, o baie și camera pentru oaspeți combină rusticul cu “şicul” franţuzesc, iar cuplul a obținut recent si acces la internet.

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: vocativ.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here