Camera de fumat care nu se umple de fum, proiectată pentru mall-urile japoneze

0

O cameră de fumat care nu se umple de fum a fost creată pentru un mall din capitala Japoniei, Tokio.

Firma de design „Hiroyuki Ogawa” a fost angajată să creeze o astfel de încăpere de către mall-ul Grand Tree Musashikosugi. Deținătorii centrului comercial și-au dorit ca clienții să poată fuma în interiorul clădirii, fără să fie însă nevoiți să stea într-o încăpere afumată.

Pentru a evita acumularea fumului în încăpere, un ecran de lemn curbat a fost montat pe peretele încăperii. Curbura lemnului ajută la canalizarea fumului către tavan, unde este montat un sistem de ventilație. În spatele ecranului curbat de lemn au fost montate ventilatoare care să trimită fumul în sus.

Fumătorii care vin în încăpere sunt îndemnați să țină țigările deasupra unei balustrade iluminate, aflate la baza ecranului de lemn, unde sunt montate scrumierele. Astfel, fumul poate fi direcționat mai ușor către sistemul de ventilație din tavan.

„Pentru a menține aerul proaspăt în camera de fumat, am luat două măsuri specifice. Adăugând peretele curbat ne folosim de principiile aerodinamice pentru a îndrepta fumul care iese din țigaretă spre tavan, unde avem un sistem de ventilație. Apoi, adăugând ventilatoare între scrumiere și sistemul de ventilație, fumul expirat este îndepărtat rapid spre tavan”, a declarat arhitectul Erika Okamoto, care a condus proiectul.

Camera este izolată de restul spațiului din mall cu o ușă de sticlă care se închide etanș. Pentru ca fumătorii să nu se simtă înghesuiți, un perete a fost acoperit de o oglindă, prevăzută și cu o serie de buline albe, care să lase impresia că pe acolo intră aer.

Foto: Kaku Ohtaki

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here