Zgârie-nor în formă de tornadă care pare că se învârte, pe cale de a fi construit pe „Aleea Tornadelor”

0

Un zgârie-nor cu formă conică de tornadă, care crează impresia că se învârte, va fi ridicat în orașul american Tusla, din statul Oklahoma, o regiune afectată frecvent de tornade (zona a căpătat porecla de „Aleea Tornadelor”).

Clădirea va include și un muzeu al meteorologiei, un centru de cercetare a tornadelor, un restaurant rotativ la ultimul etaj și o grădină pe acoperiș.

Clădirea va fi iluminată în așa fel încât să creeze iluzia că zgârie-norul în formă de tornadă se învârte ca o tornadă reală.

„Ideea a apărut după ce ni s-a cerut să găsim cea mai bună metodă de așeza un restaurant rotitor la o înălțime suficient de mare pentru a se putea vedea de acolo peisajul orașului”, a declarat Andrew Kinslow, co-fondator al firmei de arhitectură Kinslow, Keith & Todd, care a proiectat clădirea.

„Încercând să proiectăm ceva mai interesant decât un simplu băț cu un restaurant rotativ în vârf, conceptul tornadei care se învârte s-a născut”, a adăugat acesta.

cladire tornadă 1

Clădirea va avea între 75 și 90 de metri și va fi construită peste un depozit din anii 1920, care funcționează în prezent ca parcare.

Pe lângă muzeul de meteorologie și centrul de cercetare a climei, clădirea va mai găzdui și un centru de antrenare a „vânătorilor de tornade” din SUA.

Aceștia vor beneficia și de o stație de transmisie care să permită televiziunilor locale să preia imagini în direct cu tornadele filmate de „vânători”.

Exteriorul clădirii va fi realizat dintr-o îmbinare de sticlă cu metal perforat. Jocul de lumini de pe fațadă va avea menirea de a crea iluzia că turnul se rotește ca o tornadă, atunci când este văzut de la depărtare.

3

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here