Când este recomandat să bei cafea pentru a slăbi. Specialiștii au descoperit secretul

1

Consumul de cafea neagră aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar și pentru siluetă. Cofeina poate ajuta la gestionarea greutății.

Studiile au arătat că arzi mai multe calorii dacă obișnuiești să consumi cafea frecvent pe parcursul zilei. Totuși, specialiștii susțin că pentru a pierde în greutate ar trebui să consumi cafea neagră, fără lapte.

În ce moment al zilei este recomandat să bei cafea neagră ca să slăbești

Nutriționiștii au făcut câteva declarații pentru Coffeebeans101. Se pare că cel mai bun moment pentru a bea cafea neagră și pentru a pierde în greutate este la mijlocul dimineții, atunci când nivelul de cortizol începe să fie mai scăzut.

Dacă obișnuiești să te trezești la 6 dimineața, atunci cel mai bun moment pentru a bea cafea și a pierde în greutate este între 9 și 11 dimineața. Consumul regulat de cafea poate fi riscant pe parcursul zilei, astfel că ar trebui să te consulți cu un medic specialist înainte.

Cafea dimineața este bună pentru gestionarea greutății și majoritatea oamenilor vor alege să o servească în prima parte a zilei. Motivul pentru care ar trebui să bei cafeaua la mai multe ore după trezire este dat de faptul că aceasta poate crește și mai mult nivelul de cortizol.

Dacă bei cafea când nivelul de cortizol este la vârf, acest hormon ar putea crește și mai mult. Nivelurile ridicate de cortizol pe perioade lungi pot afecta sistemul imunitar, ducând în timp și la apariția altor probleme de sănătate.

Cu alte cuvinte, cafeaua ar trebui servită în prima parte a zilei, mai ales dacă vrei să pierzi în greutate, dar nu ar trebui consumată imediat după trezire. Cafea de dimineață ți-ar putea stimula metabolismul și ar putea ajuta la menținerea nivelului de energie până la începutul după-amiezii.

Descoperă și: Ce se întâmplă dacă renunți la cafea brusc. Iată câteva secrete pe care nu le știai

De ce nu este recomandat să bei cafea neagră noaptea

Specialiștii susțin că nu este recomandat să bei cafea neagră noaptea, mai ales dacă vrei să pierzi în greutate. Cafeaua te-ar putea împiedica din a avea un somn odihnitor, iar lipsa somnului va duce la acumularea kilogramelor în plus.

Specialiștii spun pentru Healthline că ar trebui să eviți să bei cofeină cu cel puțin șase ore înainte de culcare, deoarece ai nevoie de cel puțin șase ore pentru a metaboliza jumătate din cofeina pe care o consumi.

Dacă ești o persoană sensibilă la acest stimul, atunci ia în considerare eliminarea cafelei chiar și din pauza de la amiază. Există o oarecare variabilitate în ceea ce privește efectele cofeinei de la persoană la persoană.

De altfel, aceasta poate fi găsită chiar și în ceai sau ciocolată. În plus, studiile arată că pierderea în greutate nu este garantată doar de consumul de cafea neagră dimineața.

Pentru a avea rezultatele dorite trebuie să ai o dietă echilibrată și un stil de viață cât mai sănătos.

Sursa: catine.ro 

un comentariu

  1. […] Consumul de cafea neagră aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar și pentru siluetă. Cofeina poate ajuta la gestionarea greutății. Studiile au arătat că arzi mai multe calorii dacă obișnuiești să consumi cafea frecvent pe parcursul zilei. Totuși, specialiștii susțin că pentru a pierde… Cititi mai multe aici: Când este recomandat să bei cafea pentru a slăbi. Specialiștii au descoperit secretul […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here