Când se lasă noaptea se aprind pereții. Cum își imaginează artista Bogi Fabian casa ideală

1
Foto: bogifabian.com

Bogi Fabian, o artistă din Ungaria, stabilită în Viena, vrea să transforme uitatul în tavan într-una dintre cele mai fascinante activități pe care le poți face la tine acasă.

Fabian este specializată în folosirea culorilor fosforescente și fluorescente. Dormitoarele pictate de ea pot arăta ca o cameră obișnuită pe timp de zi, însă, la lăsarea întunericului pereții se aprind grație vopselelor fosforescente.

Un tavan alb pe timp de zi se poate transforma într-o boltă înstelată pe timp de noapte, iar pereții laterali îți dau senzația că plutești prin eter.

Foto: bogifabian.com
Foto: bogifabian.com

Alte creații ale artistei lasă impresia celui care stă în cameră că se află în mijlocul pădurii.

Prin picturile cu vopsele fluorescente, Fabian poate crea modele care pe timpul zilei arată într-un fel, iar la lăsarea își dezvăluie alte detalii, în prezența unei surse de lumină ultra-violetă.

bogifabian.com1
Foto: bogifabian.com

„Încerc să creez atmosfere de vis pictând pereți și podele în așa fel încât să se aprindă fără nicio sursă de energie. Astfel, privitorul se poate bucura de un aspect pe timpul zilei și de un altul la lăsarea nopții. Scopul meu este să realizez un spațiu de locuit în care relaxarea să capete noi dimensiuni”, spune artista.

Foto: boghifabian.com
Foto: bogifabian.com

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here