Cuierul din furculițe poate fi metoda ideală de a împăca capra cu varza și de a aduce armonie în familie. Se ia următoarea situație: ai un set de tacâmuri primit de la rude sau prieteni, ori pur și simplu ai mai multe furculițe primite de pomană și care tot de pomană zac în bufet.
Cadoul nu te încântă sau nu îți este util, dar nici nu vrei să jignești sentimentele celui care ți le-a dat. Este momentul să le dai o nouă întrebuințare – să le folosești pe post de cârlige.
Lucrarea este simplă, timpul de lucru minim, iar materialele necesare ieftine. Nu-ți rămâne decât să îți pui puțin la bătaie imaginația.
Pentru un cuier de furculițe îți trebuie o scândură, câteva șuruburi și curajul de a folosi o bormașină. Tacâmurile se găuresc unde se îmbină coada cu furca, apoi se îndoaie ustensila în forma literei U și se înșurubează pe scândură. Cuierul astfel construit se lipește sau înșurubează în perete la locul dorit, fie pe hol, fie în bucătărie.
Procedeul este simplu, dar imaginația și îndemânarea ta vor decide cât de spectaculos e rezultatul. Dacă ai un pistol de lipit poți face veritabile opere de artă. Dacă nu, ai scuza perfectă pentru faptul că ai scăpat de un cadou care nu ți-a fost pe plac.
Dacă lucrurile merg cu adevărat bine, însă, vei fi împușcat mai mulți iepuri dintr-un foc: ai rezolvat elegant problema cadoului nedorit, ai devenit eroul celor care ți l-au dat, ai un cuier original pe care îl poți folosi și ai căpătat fără un mare efort statutul de bun gospodar.
Cuierul de furculițele poate fi înlocuit și de cuiere de linguri, lingurițe sau orice altă ustensilă metalică ce poate fi îndoită fără să se rupă.
[…] pe care se va grăbi să o utileze, dat fiind că trebuie să mănânce. Un set de farfurii sau de tacâmuri care nu se asortează cu ce şi-a achiziţionat deja va avea o soartă previzibilă – […]