Capelă gotică transformată în casă

0

O veche capelă din secolul XIX a fost transformată într-o locuință. Acum este o casă istorică cu un decor modern, care se poate închiria. CasoTeca îți spune mai multe despre această capelă gotică transformată în casă.

În peisajul rural din nordul Angliei, în zona North Pennines, declarată zonă de remarcabilă frumusețe naturală, o veche biserică a fost restaurată de la zero, însă a primit o altă utilitate. Aici nu se mai oficiază slujbe de mult timp, iar acum capela a fost transformată în casă, are un interior modern şi se poate închiria. Munca pentru renovarea capelei a fost realizată de casa de arhitectură Evolution Design. Turiştii care vor o vacanţă atipică, departe de zgomotul oraşului, pot închiria locuința de pe Airbnb, însă prețul este piperat: 345 de dolari pe noapte. Totuşi, având în vedere că se pot caza şapte persoane, tariful este de 50 de dolari pe noapte pentru o singură persoană.

Lucrările la această capelă gotică transformată în casă au fost finalizate recent. De la început, obiectivul a fost păstrarea în mare parte a elementelor esențiale stilului în care a fost construită capela. Astfel, au fost păstrate ferestrele arcuite, iar pentru a păstra ideea de capelă, arhitecții au păstrat spațiul deschis.

Întrega capelă poate acomoda până la şapte persoane, are o bucătărie modernă, complet echipată şi o cameră de zi confortabilă, plus un dormitor şi o baie mare.  Scările rustice duc la cel de-al doilea nivel, acolo unde se află alte trei dormitoare și două băi.

Capela se afla într-o stare de degradare avansată şi era goală de mai mulţi ani. Scopul restaurării a fost acela de a aduce această proprietate unică înapoi la viaţă, dar şi pentru a permite vizitatorilor să aprecieze istoria şi arhitectura locală.

capela tranformata in casa 2

capela tranformata in casa 3

capela tranformata in casa 4

capela tranformata in casa 5

capela tranformata in casa 6

capela tranformata in casa 7

capela tranformata in casa 8

capela tranformata in casa 10

capela tranformata in casa 11


capela tranformata in casaa

 Sursa foto: Evaluation Design 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here