Epson își extinde gama de proiectoare

0

Echipa CasoTeca a luat parte la lansarea proiectoarelor Epson, unde a fost anunțată extinderea gamei de produse cu încă 11 modele, 8 dintre acestea fiind destinate zonei de business și celei educaționale. Dintre noile modele, 3 aparate sunt pentru  home cinema Full HD de calitate superioară, oferind utilizatorilor experiența vizionării filmelor pe ecran mare în propriile case.

Am avut plăcuta surpriză să o ascultăm pe Irina Margareta Nistor vorbind despre noua tehnologie Epson, despre experiența ei cu această tehnologie și despre cum Epson, prin proiectoarele lor, va aduce publicul mai aproape de filmul românesc. Un alt invitat de calibru a fost regizorul Florin Șerban care ne-a oferit șansa să vizionăm ultimul lui film premiat la Cannes, ”BOX”. Așadar seara s-a încheiat cu proiecția unui film românesc de excepție și putem confirma că investiția într-un proiector Epson merită din plin. Nimic nu se compară cu sentimentul că deții propriul cinematograf la tine acasă.

epson

irina margareta nistor epson

Experiența home cinema ar trebui să furnizeze imagini mari şi clare, cu numeroase detalii de umbre bine definite şi nuanțe intense de negru, acestea fiind caracteristici definitorii pentru noua tehnologie home cinema Epson. Datorită design-ului compact şi curbat, aceste proiectoare accesibile şi versatile arată excelent în casă, oferind, în același timp, acces la cea mai nouă tehnologie de pe piață”, spune Simona Decuseară.

„Oare de ce în «Cinema Paradiso», filmul cult al lui Giuseppe Tornatore, preferatul cinefililor adevărați, locul magic e cabina de proiecție? Pentru că de acolo vine magia imaginii în mișcare,  fără de care huiduielile și fluierăturile sunt inevitabile. O tehnică impecabilă precum cea a zilelor noastre oferă șansa unei satisfacții fără margini a privitorului doritor de perfecțiune. Proiectoarele Epson sunt concepute să creeze senzația că ești chiar in toiul acțiunii, că poți observa cu claritate și cele mai mici detalii, că nu e o perspectiva cețoasă, impresionistă nedorită, ci una care dă impresia că vezi totul cu o lupă fără cusur”, spune Irina Margareta Nistor, critic de film.

Având la bază tehnologia 3LCD, toate cele trei proiectoare destinate vizonării de acasă, includ un cip de anulare a zgomotelor, care contribuie la furnizarea celor mai clare şi mai bine definite imagini de până acum. Cu o luminozitate pe alb şi pe culoare de 2.200 lumeni, proiectoarele sunt suficient de luminoase pentru a fi utilizate în condiții de lumină ambientală şi în timpul zilei, iar datorită difuzorului de 5 W pot fi folosite fără să fie necesare sisteme de sunet complexe.

O altă calitate este durabilitatea proiectoarelor. Noile proiectoare presupun o întreținere minimă. Spre exemplu, dacă fiecare dintre cele opt modele din gama Epson Business vor fi folosite pentru a viziona un film în fiecare zi, ar dura 15 ani până când lampa sau filtrul ar necesita înlocuirea. De asemenea, cele trei proiectoare din gama Epson Home pot fi folosite pentru vizionarea în fiecare zi unui film pe ecran mare pentru următorii 11 ani, fără a schimba lampa.

Proiecție 3D:

proiector 3d

Gama completă de proiectoare va fi disponibilă pentru achiziționare începând cu luna octombrie. Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul Epson: http://www.epson.eu.

Proiector destinat zonei de business:

 

proiector business

Proiector destinat vizionării filmelor acasă:

 

proiector home cinema

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here