O nouă ediţie a Programului “Prima Casă”. Plafon de 2 mld. lei

2

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) lansează o nouă ediţie a Programului “Prima Casă”, cu un buget de 1,987 miliarde de lei din plafonul total de 2 miliarde lei alocat pentru acest an.

„Programul Prima Casă 2019 beneficiază de aceleaşi condiţii de acordare a garanţiei statului român pentru finanţările aprobate de băncile participante”, au afirmat reprezentanţii Fondului.

Începutul acestui an reprezintă debutul unei etape noi în derularea proceselor operaţionale dedicate Programului Prima Casă, şi materializarea unuia dintre principalele obiective strategice ale instituţiei – digitizarea şi automatizarea fluxurilor interne de lucru, ca urmare a implementării unor proiecte demarate în cursul anului 2018.

Programul Prima Casă  a apărut prima dată la începutul anului 2009, cand era destinat iniţial doar persoanelor cu vârsta de până la 35 de ani. Această condiţie a fost modificată dar creditul imobiliar a rămas cu un avans de minimum 5% şi cu costuri totale de finanţare plafonate.

 „Până la finele anului 2018, FNGCIMM a acordat peste 260.000 de garanţii şi promisiuni de garantare pentru achiziţionarea sau construcţia de locuinţe pe întreg teritoriul României. Suntem pregătiţi de lansarea etapei corespunzătoare celui de-al unsprezecelea an al programului cu procese operaţionale îmbunătăţite, cu tehnologii noi, cu parametri ce se situează în tendinţele actuale din sectorul financiar”, a spus Gheorghe Lăpădat, directorul general al FNGCIMM.

Programul Prima Casă 2019 se va desfășura cu ajutorul a 15 bănci finanţatoare: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Credit Agricole, Leumi Bank şi Intesa Sanpaolo Bank.

Plafonul total al garanţiilor care pot fi emise în acest an, potrivit art.1 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 60/2009 și aprobat prin Hotărârea de Guvern nr.93/2019 este în cuantum de 2 miliarde lei.

Noua aplicaţie de extragere / prelucrare automată a informaţiilor utilizează tehnologia OCR – Recunoaşterea Optică a Caracterelor (Optical Character Recognition) şi facilitează transferul automat al datelor primite de la partenerii bancari în sistemul informatic al instituţiei.

Sursa foro: pixabay.com

2 comentarii

  1. […] Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) lansează o nouă ediţie a Programului “Prima Casă”, cu un buget de 1,987 miliarde de lei din plafonul total de 2 miliarde lei alocat pentru acest an. „Programul Prima Casă 2019 beneficiază de aceleaşi condiţii de… Cititi mai multe aici: O nouă ediţie a Programului “Prima Casă”. Plafon de 2 mld. lei […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here