Casa somptuoasă din Manhattan a IvaneiTrump

Ivana Trump era pasionată de designul de interior

1
Construită din piatră, casa Ivanei Trump are 6 etaje şi coloane impunătoare pe faţadă
Construită din piatră, casa Ivanei Trump are 6 etaje şi coloane impunătoare pe faţadă

Prima soție a lui Donald Trump și mama lui Ivanka, Donald Jr. și Eric Trump, Ivana Trump a etalat o puternică personalitate şi a excelat în nenumărate domenii extrem de diferite: a fost model, schior de performanţă, designer de interior, dezvoltator imobiliar, un mogul al modei și al parfumurilor. O adevărată forţă în culise, Ivana a fost în spatele multor acorduri importante realizate de Trump din anii ‘80.

Situată în Manhattan, în apropiere de Central Park, imobilul se caracterizează prin încăperi foarte înalte şi ferestre dinravan până la podea
Situată în Manhattan, în apropiere de Central Park, imobilul se caracterizează prin încăperi foarte înalte şi ferestre din tavan până la podea

Căsătoria și divorțul ulterior cu viitorul al 45-lea președinte al Statelor Unite au făcut obiectul unei ample acoperiri mediatice, inclusiv interviuri cu Oprah Winfrey și Barbara Walters. După divorț, Ivana și-a lansat propriile linii de modă, a scris mai multe cărți, a jucat în comedia de succes First Wives Club, a concurat la Celebrity Big Brother și și-a găzduit propriul reality show Ivana Young Man în care a ajutat femeile bogate în vârstă să-și găsească parteneri tineri. Ultima ei căsătorie, în 2008, a fost cu un model italian, cu 23 de ani mai tânăr decât ea. Ivana a murit în iulie anul trecut la vârsta de 73 de ani, lăsând mamei cei trei copii și zece nepoți. Odată cu dispariția ei, a fost scoasă la vânzare casa ei, o clădire opulentă din Manhattan, pentru suma de 26,5 milioane de dolari.

 

O casă cu 6 etaje în Upper East Side

 

Somptuozitatea încăpeii este sporită de draperiile montate în stil mantovan şi de mobilierul tapiţat
Somptuozitatea încăperii este sporită de draperiile montate în stil Mantovamantovan, candelabrele şi mobilierul tapiţat

Cunoscut pentru  blocurile şi clădirile înalte de lux, Upper East Side este unul dintre cele mai elegante cartiere din Manhattan. Printre celebritățile care numesc zona acasă se numară Mariah Carey, Rickey Martin, Samuel L. Jackson, Mia Farrow și Drew Barrymore. Situat într-un bloc râvnit din Upper East Side din New York, între Strada 5 și Madison Avenue, casa Ivanei Trump se găseşte chiar vizavi de fostul conac al prietenei sale, Donnatella Versace, și la câțiva pași de celebrul Central Park, magazinele opulente de pe Madison Avenue, restaurantele de clasă mondială și muzee celebre.

Tapet ultraelegant, picturi murale şi covor roşu sângeriu

 

Imobilul cu șase etaje şi o suprafaţă de 8,725 de metri pătrați a fost cumpărat cu 2,5 milioane de dolari la scurt timp după divorțul de Donald Trump în anul 1992. Construcţia a fost edificată în anul 1879 şi este din piatră de calcar. Are o fațadă cu coloane, acoperișul este mansardat iar uşile sunt unice, aurii și negre, cu grătar.

Dormitoarele prezintă un aer romantic datorat paturilor cu baldachin
Dormitoarele prezintă un aer romantic datorat paturilor cu baldachin

 

Pasiunea Ivanei pentru design: interioare regale

 

Casa reflectă puternica personalitate a Ivanei, stilul ei capricios dar și pasiunea pentru designul interior. Într-devăr, înaltele încăperi sunt somptuoase şi aduc foarte mult cu interioarele regale, inspiraţia venind în special de la Palatul Versailles. Multe elemente de finisaj şi decoraţiuni concură la această ambianţă. Între acestea se pot enumera: lambriurile şi foița aurite,.picturile murale, candelabrele de cristal, boiseriile, marmura roz, tapeturile cu imprimeuri animal, şemineele.Mai mult ca sigur, Ivana l-a convins pe Donald Trump pentru decoruri somptuoase.

Decor cu şemineu şi contrast între nuanţele aurii şi negrul marmorei şemineului
Decor cu şemineu şi contrast între nuanţele aurii şi negrul marmorei şemineului

Ușile duble frumos ornamentate se deschid spre o galerie formală impunătoare, cu covoare roșii sângerii, lambriuri aurite și un imens candelabru italian de cristal. O scară de marmură curbată duce către nivelul de divertisment de la etajul al doilea. Tavanele sunt foarte înalte, distingându-se șemineele aurite.

Mantovan şi tapiţerie animal
Mantovan şi tapiţerie animal

Somptuoasa sală de mese cu ferestre din podea până în tavan şi cu vedere la curtea interioară privată, a găzduit actori celebri, cunoscuţi oameni de afaceri și chiar personaje regale. Un lift de modă veche, în stil cușcă de păsări, duce la etajele superioare. Al treilea nivel este dedicat apartamentului primar spectaculos, cu o pictură murală spectaculoasă, o bibliotecă cu imprimeu leopard, o terasă privată cu uși franceze uimitoare și un birou executiv opulent îmbrăcat cu imprimeu leopard, cu un șemineu din marmură auriu și negru.

Şi în băi se păstrează o eleganţă sporită
Şi în băi se păstrează o eleganţă sporită

Baia privată are marmură roz Onyx cu feronerie aurie și include o cadă imensă, chiuvete duble și chiuvetă cu oglindă. Cinci dormitoare suplimentare, fiecare cu propriul său stil șic, ocupă următoarele două etaje, precum şi o sală media.

Un adevărat decor regal în casa Ivanei Trump
Un adevărat decor regal în casa Ivanei Trump

Un al doilea birou și o saună suedeză la subsol completează ofertele generoase ale casei.

Sursa: jrogererickson.elliman.com

Foto: Evan Joseph Photography

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here