Casa verde care seamănă cu un copac cu ferestre

0

Concepută pentru a servi ca o referinţă în arhitectura durabilă pentru alte proiecte viitoare, această clădire este rezultatul colaborării dintre Juan Blazquez şi Biroul Tehnic Municipal Lahaurin de la Torre. Casa este construită în oraşul Malaga din Spania. CasoTeca îţi arată casa verde care seamănă cu un copac cu ferestre.

Clădirea a fost construită în 2015 şi acoperă o suprafaţă de 618 metri pătraţi. Principalul scop al proiectului este durabilitatea şi acesta este şi motivul pentru care a fost proiectată să semene cu un copac uriaş cu ferestre.

Certificată de Consiliul Clădirilor Verzi din Spania, proiectul foloseşte o varietate de strategii de design durabil, inclusiv încălzire şi răcire pasivă, care reduc consumul de energie. Casa mai dispune şi de un sistem de colectare apei de ploaie, foloseşte energia solară, iluminatul eficient şi materiale reciclabile.

Mai mult decât atât, o caracteristică distinctă a clădirii este faţada verde. Ce este de asemenea impresionant şi plin de inspiraţie pentru viitoarele proiecte, este faptul că energia generată de clădire depăşeşte nevoile de consum. Cu alte cuvinte, produce mai multă energie decât foloseşte. Clădirea are o izolare special concepută pentru a ajunge la acest rezultat.

O altă preocupare legată de acest proiect a fost minimalizarea impactului său asupra cartierului. Pentru a asigura acest lucru, arhitecţii şi designerii au lucrat împreună pentru a veni cu o soluţie prietenoasă şi estetică. Clădirea a fost ridicată pentru a permite oamenilor să ajungă în parcul din vecinătate. Acest lucru a permis echipei de arhitecţi să proiecteze piloni care susţin structura, precum ramurile de betom şi trunchiurile de copaci.

Grădinile verticale care împodobesc faţada clădirii oferă o vedere frumoasă pentru locuitorii caselor ale căror ferestre dau către această clădire. Structura serveşte ca un prototip pentru viitoarele clădiri de energie zero, care vor fi în curând construite în zonă. Acest tip de design va deveni obligatoriu pentru clădirile administraţiei publice din 2018, dar şi pentru noile case construite de proprietari, din 2020. Proiectul unic serveşte ca sursă de inspiraţie pentru tot ceea ce va urma.

Clădirea adăposteşte un birou, iar interiorul este unul contemporan, minimalist şi elegant, cu linii nete, unghiuri delicate şi spaţii transparente. La interior au fost folosite materiale precum metalul, lemnul şi sticla, care toate se îmbină într-un mod armonios şi primitor. Culorile sunt simple şi neutre, cu scopul de a menţine un aspect profesional.

casa

casa2

casa3

casa4

casa5

Casa verde care seamănă cu un copac cu ferestre
Casa verde care seamănă cu un copac cu ferestre

casa7

Casa verde care seamănă cu un copac cu ferestre

casa9

Sursa: Homedit

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here