Moduri incredibile pentru utilizarea pungilor cu silicon

0

Sunt mici și vin într-o punguţă de fiecare dată când cumpărăm pantofi, genţi sau telefoane. Şi aproape de fiecare dată le aruncăm. Pungile cu silicon au şi alte întrebuinţări care te pot ajuta în casă. CasoTeca îţi prezintă moduri incredibile pentru utilizarea pungilor cu silicon.

Cele mai banale obiecte, pe care le aruncăm fără voie, sunt puungile de silicon din cutiile cu pantofi. Şi le aruncăm pentru că nu ne dăm seama ce altceva am putea face cu ele. Totuşi, există mai multe moduri în care aceste pungi de silicon pot fi folosite cu succes nu doar în casă, ci şi în maşină. Iată mai jos moduri incredibile pentru utilizarea pungilor cu silicon.

Ce trebuie să ştii din start este că nu trebuie să laşi la întâmplare aceste pungi cu silicon dacă ai copii mici, deoarece acestea sunt toxice odată înghiţite. Copii ar putea crede că micile biluţe sunt bomboane.

Mai trebuie să ştii că pungile cu silicon nu mai funcţionează după ce au adunat multă umezeală. Pentru a le putea refolosi, trebuie să le lași la cuptor la 200 de grade timp de două ore.

Moduri incredibile pentru utilizarea pungilor cu silicon
Moduri incredibile pentru utilizarea pungilor cu silicon

Să conduci un gemurile de la maşină aburite, poate fi periculos. Pune câteva pliculeţe cu silicon pe bordul maşinii pentru a evita crearea aburilor. Acelaşi truc poate fi folosit chiar şi în casă, dacă pui într-un bol plicuri cu silicon pe pervaz sau la oglindă.

Dacă nu foloseşti foarte des anumite aparate electronice, precum blenderul, hard diskuri externe, aparatul de fotografiat sau alte produse asemănătoare, pune pungi cu silicon atunci când le depozitezi pentru a evita apariţia ruginei sau deteriorarea lor. DVD-urile şi casetele vechi vor fi şi ele păstrate mai bine dacă foloseşti plicurile cu silicon.

Dacă ai obiceiul de a păstra medicamentele într-un dulap din baie, să ştii că umiditatea poate afecta pastilele de fiecare dată când deschizi cutia. Umiditatea crescută duce la dizolvarea accentuată a pastilelor, înainte ca termenul de valabilitate să expire. Pentru a evita acest lucru, pune o punguţă în cutie.

Tot cu ajutorul acestor mici pliculeţe cu silicon poţi preveni apariția ruginii pe acele de cusut, dar şi pe alte ustensile din metal. Tot ce trebuie să faci este să pui o pungă cu silicon în cutia cu ace şi să procedezi la fel şi pentru alte ustensile casnice.

Documentele importante pot fi păstrate în siguranţă dacă foloseşti aceste mici pungi. Pune-le în locul unde ai depozitat documentele pentru a le feri de umezeală. Procedează la fel şi dacă păstrezi lucruri din hârtie în beci, garaj sau în zone similare. Acelaşi lucru poţi să faci şi pentru cărţi. Vei scăpa repede de mirosul acela urât dacă vei pune pungi între paginile cărţii.

Fotografiile vechi, cu oameni dragi nu trebuie să pălească în faţa timpului. Asigură-te că ai pus pliculeţe cu silicon în cutia în care păstrezi fotografiile şi poţi chiar să lipeşti un pliculeț pe spatele unei rame foto pentru a le păstra într-o condiţie bună mai mult timp.

silicon

Ai şanse mai mari să-ţi salvezi telefonul mobil dacă l-ai scăpat în apă. Se pare că dacă îl pui între bilele de silicon, acestea vor absorbi apa mai repede decât trucul cu orezul. La fel poţi proceda şi pentru salvarea aparatelor auditive.

Pe lângă tot felul de produse parfumate care ţin moliile departe, foloseşte şi aceste pungi atunci când depozitezi aşternuturi, cuverturi, perdele , prosoape sau alte produse textile. În timpul sezoanelor cu umiditate ridicată, pune aceste punguţe şi în dulap pentru a proteja hainele. Iar dacă ai haine, pantofi sau genţi de piele, procedează în acelaşi mod.

Aparatele de ras pot avea o viaţă mai lungă dacă le fereşti cu acest truc de umeazeală şi oxidare. Pune-le într-o pungă cu pliculeţe de silicon.

Fie că sunt seminţe de flori sau legume, acestea pot fi păstrate în condiţii optime cu ajutorul acestor plicuri cu silicon şi nu vor prinde mucegai. Iar dacă vrei ca frunzele sau florile culese pentru ceai să se usuce mai repede, pune pe hârtie şi plicuri cu silicon.

Chiar dacă nu le foloseşti atât de mult pe cât ţi-ai dori, e bine să ştii că valizeze pot fi păstrate fără să prindă un miros urât dacă pui înăuntru pungi de silicon. La fel poţi face şi pentru rucsacuri sau genţi.

Şi mai rar foloseşti ornamentele pentru pomul de Crăciun şi poţi face acelaşi lucru pentru a proteja oranmentele de umezeală.

Produsele cosmetice pe bază de pudră, cum sunt fardurile de obraz sau cele pentru ochi au o viaţă mai lungă dacă în locul în care le depozitezi pui silicon.

Bijuteriile sau tacâmurile de argint pot fi şi ele păstrate în condiţii bune şi poţi preveni apariţia petelor cu ajutorul acestui truc.

Moduri incredibile pentru utilizarea pungilor cu silicon
Moduri incredibile pentru utilizarea pungilor cu silicon

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here