Castelul Corvinilor, cunoscut și sub numele de Castelul Hunedoarei sau Castelul Huniazilor, este o cetate medievală aflată în Hunedoara.
Castelul este situat în apropierea orașelor Deva și Hunedoara, în regiunea istorică a Transilvaniei.
Este privit ca fiind cel mai impunător și strălucitor castel din Transilvania.
Construit deasupra unei cetăți de piatră din secolul al XIV-lea de Iancu de Hunedoara, noi elemente și fortificații au fost adăugate ulterior la Castelul Corvinilor de Matia Corvin și Gabriel Bethlen.
Fundația a fost pusă de Iancu de Hunedoara într-un stil arhitectural gotic care cuprinde elemente renascentiste.
Are turnuri înalte și puternice, ideale pentru strategii defensive, curți interioare și un pod mobil. Peretele este dublu pentru a preveni orice posibilă deteriorare în timpul unui atac.
Iancu de Hunedoara a întărit monumentul pentru a-l face mai sigur și mai puternic în cazul unui atac. L-a transformat vizual, modificând elementele decorative ale sălilor și camerelor de oaspeți, dar și ale turnurilor.
Castelul Corvinilor este cea mai fascinantă cetate din Transilvania, având o vechime de peste 5 secole.
Prizonierii turci au îndeplinit o mare parte din această muncă. Se crede că fântâna castelului a fost blestemată de trei prizonieri turci când au fost condamnați la moarte, deși Ii s-a promis că vor fi eliberați după finalizarea acestuia.
Castelul este acum un muzeu în care sunt expuse multe piese de mobilier, picturi, îmbrăcăminte, arme, armuri și desene grafice care descriu metode de tortură.
[…] Vezi și Castelul Corvinilor, un castel mare și fastuos […]