Cât costă restaurarea mobilierului vechi

0

Dacă aţi descoperit în podul bunicii piese de mobiler vechi, nu le aruncaţi. Cel mai bine este să apelaţi la firme specializate pentru recondiţionarea lor. Nici nu veţi mai recunoaşte produsele după ce vor fi recondiționate, și, cine știe, poate chiar sunteți fericitul posesor al unui obicet de valoare. CasoTeca a stat de vorbă cu directoarea unei firme specializate şi vă spune cât costă restaurarea mobilierului vechi și nu numai.

Scaune mici cu trei picioare, pictate manual cu modele florale, cufere peste cufere, vechi, dar care astăzi au prins din nou viață și nu mai stau uitate, pline de praf prin podurile caselor.

Adela Crăciunoiu este directorul general al Decofurniture Studio, firmă specializată în restaurarea și recondiționarea mobilierului vechi. Un grup de artiști plastici își pun mâinile dibace și mintea creatoare în slujba celor care nu vor să renunțe la lucruri dragi, de la bunica.

Dar nu numai vechiul  mobilier poate fi recondiționat, ci și vechi cufere, rame, cărți, tablouri, icoane. Prețul? Depinde de tipul obiect ce trebuie recondiționat, dar și de cât de afectat este produsul. Adela Crăciunoiu spune că o restaurare poate să coste de la 100 de lei și poate ajunge chiar până la 2.000 de lei.

Și ca să ne exemplifice, ne arată fotografii cu diverse produse: înainte și după.

Am recondiționat un cufăr Louis Vuitton din perioada 1920-1930. Tot cufărul era acoperit cu pânză, care pe alocuri era mucegăită și stricată, iar roțile erau blocate. A costat mult pentru că a trebuit refăcută mare parte din tapițerie. Prețul final a fost de 2.500 de lei, iar valoarea pe ebay a unui astfel de cufăr este de 17.000 de lire sterline, a povestit pentru CasoTeca, Adela Crăciunoiu.

cufar louis vuitton

cufar louis vuitton2

cufar louis vuitton3

Exemplele continuă cu o masă în stil brâncovenesc, readusă la viață pentru 700 de lei, dar și un cufăr, recondiționat cu 250 de lei. “Am avut un client care avea un cufăr din acela care se amplasa la spatele mașinilor de epocă. Am aplicat embleme de călătorie, am păstrat anumite pete, pentru efect, și am tratat cufărul pentru a fi rezistent la ploi”, mai spune doamna Crăciunoiu.

Tot viață a prins și o vază chinezească de sfârșit de secol XIX, multe intrări de lemn de la vechile case din București, scaune, dar și parchetul pătat. Decofurniture Studio mai comercializează și cufere vechi, cumpărate de pe internet, recondiționate, pictate și vândute pasionaților de obiecte tradiţionale.

Iar dacă vă doriți ceva nou, Decofurniture Studio vinde și piese de mobilier, precum mese de toaletă, decorate cu motive florale. Noi vă recomandăm să aruncați un ochi în podul bunicilor, pe la unchi, matuși, vecini după obiecte vechi care pot prinde din nou viață. Iar dacă nu, atunci aruncați un ochi pe pagina de internet a celor de la Decofurniture Studio pentru noi piese de mobilier, lucrate de artiști plastici.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

biblioteca2

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here