Cât te costă să-ţi monitorizezi casa

0

Vă spuneam în luna noiembrie a anului trecut că Orange testează aplicaţia Orange Smart Home o soluţie simplă prin care casa poate fi monitorizată şi controlată de la distanţă prin intermediul telefonului mobil. După teste, compania a scos pe piaţă pachete pentru controlul casei. CasoTeca îţi spune cât te costă să-ţi monitorizezi casa.

Bazată pe principiul unei instalări ușoare, soluția include un sistem de senzori wireless gestionați printr-o aplicație dedicată ce poate fi accesată de pe telefon, tabletă sau laptop.  Pachetul propus include doi senzori la alegere, un dispozitiv central la care aceștia sunt conectați, un SIM de date mobile, notificări nelimitate pe e-mail și SMS și acces la aplicația Orange Smart Home ce permite monitorizarea și controlul casei.

Pachetul poate fi achiziționat printr-un abonament lunar de 15 euro, pe o perioadă de doi ani.

„Credem că viitorul este al produselor conectate care ne ușurează viața și se adaptează nevoilor consumatorilor, iar strategia Orange ia în calcul această tendință. Orange a fost primul care a pariat pe produsele wearable, iar acum este, din nou, primul operator care aduce în România soluția pentru casa inteligentă. Orange Smart Home a fost foarte bine primită de către utilizatorii care au testat-o timp de două luni, astfel încât astăzi le putem oferi clienților o soluție validată de experiența reală și un pachet adaptat nevoilor lor.” a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer la Orange România.

Soluția Orange Smart Home poate fi personalizată cu senzorii doriți, în funcție de nevoile fiecărui client, iar pachetul de bază poate fi completat cu senzori suplimentari, ce pot fi achiziționați separat:

Senzor pentru ușă/fereastră – 29 euro

Senzor de fum – 39 euro

Senzor de inundație – 39 euro

Senzor de mișcare – 39 euro

Priză inteligentă – 39 euro

Cameră Wi-Fi – 69 euro.

Cât te costă să-ţi monitorizezi casa

Studiile arată că printre cele mai importante preocupări legate de casă ale utilizatorilor se numără siguranța familiei și a locuinței, prin evitarea sau prevenirea accidentelor umane și a pierderilor materiale, sau optimizarea costurilor, prin plata exactă a resurselor consumate și prin folosirea acestora pentru o stare de confort crescută.

Soluția Orange Smart Home a fost testată de peste 50 de utilizatori timp de două luni, peste 75% fiind mulțumiți și foarte mulțumiți de ușurința instalării și de soluție în general. 83% dintre utilizatori s-au declarat mulțumiți și foarte mulțumiți de configurare și folosire.

Senzorii Orange Smart Home sunt conectați la dispozitivul central, ceea ce facilitează setarea diferitelor acțiuni și scenarii. Spre exemplu, prin funcția de verificare a temperaturii, disponibilă în senzorii de fum, clienții pot seta temperatura la care centrala termică să fie pornită, prin activarea prizei electrice. De asemenea, tot în funcție de scenariile prestabilite, clienții primesc notificări pe e-mail și SMS. Astfel, pus pe ușa de la intrare, senzorul de ușă/fereastră va avertiza utilizatorul Orange Smart Home când cineva intră în casă, acesta putând verifica identitatea persoanei prin conectarea la camera video Wi-Fi.

Pentru mai multe detalii despre Orange Smart Home, vizitați orange.ro/smarthome.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here