Ce au mâncat românii în carantină? TOP 3 feluri rapide de mâncare

Top 3 feluri de mâncare rapide pe care le-ar recomanda celor care nu sunt neapărat experți în bucătărie

0

Unul din beneficiile faptului că lucrăm de acasă în această perioadă de distanțare socială este timpul pe care îl putem petrece gătind. Chiar dacă trebuie să speli o grămadă de vase apoi, să gătești acasă, cu cei dragi sau singur, poate fi o variantă foarte plăcută de a îmbina utilul cu plăcutul și de a experimenta.

Ne-am întrebat colegii ce au gătit în această perioadă și care ar fi top 3 feluri de mâncare rapide pe care le-ar recomanda celor care nu sunt neapărat experți în bucătărie.

Banana bread este “desertul momentului”

Se pare că toată lumea face Banana Bread zilele acestea. Este foarte ușor sa faci rost de ingrediente, mai ales ca sunt destul de puține,  și e gata în cel mult o ora. Poți consuma banana bread la micul dejun sau chiar și ca o gustare delicioasa în timpul zilei. Poți să faci banana bread și să o ții în frigider pentru câteva zile, sau poți sa o pui în congelator în cazul în care ai făcut mai mult decât trebuia.

Dacă nu găsești banane la supermarket, nu dispera – poți să folosești alte fructe, de exemplu mere. O să îți iasă o prăjitură delicioasă oricum.

Shakshuka – Nu cred ca exista un ingredient mai versatil decât simplul ou

Pentru că iubesc să ies la brunch cu prietenii, mai ales în weekend-urile însorite, am încercat o grămadă de feluri de mic dejun pana acum: omlete, ouă poșate, ouă prăjite, însă una dintre cele mai delicioase variante se numește Shakshuka.  Shakshuka este de fapt o combinație de ouă, roșii și mirodenii, foarte populară în Orientul Mijlociu și în Africa de Nord. Provine cel mai sigur din Tunsia sau Yemen, iar numele se pare ca are proveniență Araba sau Amazigh (Berber) și înseamnă “amestec”.

Versiunea făcută de evreii din Tunisia de obicei implică ouă poșate în sos de roșii picant, cu brânză feta. În Egipt, Shakshuka este mai mult un fel de omletă, și este vândută ca “street food” sub formă de sandwich-uri. În restaurantele din Iordania, Yemen, Maroc, Iraq Shakshuka este un pic diferită: ouăle pot fi gătite mai bine, sosul poate să fie mai închegat, poți adăuga o mulțime de legume, și poți să faci și varianta vegetariană.

Una din metodele cele mai ușoare de a găti Shakshuka este folosind o conservă de sos de roșii sau sos de paste, la care adaugi ceva ingrediente precum ceapa verde și usturoi proaspăt, mirodenii. Urmează ouăle ochiuri și verdețurile preferate: busuioc, pătrunjel sau mărar.

Rezultatul? Delicios! Dacă o să încerci o dată Shakshuka, nu te vei mai întoarce la banalele ouă ochiuri sau simpla omletă.

Pizza

Chiar dacă ți se pare mai simplu să comanzi pizza online, de pe o aplicație sau de la cea mai apropiată pizzerie, nu poți compara rezultatul cu ce poți face tu acasă, doar cu câteva ingrediente.

Dacă ți-e teamă că nu o să îți iasă aluatul, avem cea mai simplă rețetă pentru tine, nu ai cum să greșești: 300 g făină, 200 ml apa călduță, 1 lingură ulei de măsline, 1 linguriță de sare și 1 linguriță de drojdie. Trebuie doar să amesteci toate ingredientele și apoi să frămânți 5 minute aluatul pe o suprafață dată cu făină, iar super aluatul de pizza este gata.

Cel mai mare avantaj atunci când faci pizza acasă este că poți folosi diverse topping-uri. Poți pune exact ce ai prin frigider, de la sos de roșii, mozzarella, salami, ciuperci, bacon, porumb sau ton. Savurează pizza cu un pahar de vin și vei avea parte sigur de o seara relaxantă.

Unele dintre cele mai bune rețete de pizza făcute în casă de pe internet:

https://www.simplyrecipes.com/recipes/homemade_pizza/

https://www.bbcgoodfood.com/recipes/pizza-margherita-4-easy-steps

Știai că poți coace pizza într-o tigaie de fontă? Ai aici rețeta: https://cravingsbychrissyteigen.com/cravings/cast-iron-pizza/

Dacă te simți în stare sa treci la următorul nivel, poți încerca cel mai trendy tip de pizza în acest moment, cel cu aluat făcut din conopida: https://ifoodreal.com/cauliflower-pizza-crust/

Ce alte feluri de mâncare ai mai făcut în ultima perioadă? Așteptăm pozele tale, lasă-ne un comentariu!

autor: Cătălina Constantin

P.S. Doua banana bread, de împărțit cu prietenii, varianta cu unt de arahide

banana bread cu unt de arahide

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here