Ce înseamnă când pisica vine la tine și te linge. Iată 5 motive care te vor emoționa

0

Pisicile sunt în general considerate mai puțin afectuoase decât câinii. Cu toate acestea, ele își arată iubirea față de stăpânii lor prin gesturi precum linsul, torcăitul sau stând foarte aproape de aceștia. Te-ai întrebat vreodată de ce o pisică vine la tine și te ling pe mână? Explicația ar putea să te surprindă.

5 motive pentru care pisica vine la tine și te linge pe mână

Felinele fac, uneori, anumite gesturi care pot să pară surprinzătoare pentru stăpânii lor. În spatele fiecărui comportament al pisicilor se ascunde însă o explicație.

Unul dintre cele mai comune gesturi ale acestor animale este să își lingă stăpânul pe mână. Iată cum poți interpreta acest lucru!

1. Stabilește o conexiune cu tine

Atunci când pisica ajunge pentru prima dată într-o casă, trebuie să se familiarizeze cu spațiul și cu oamenii care locuiesc în el. Ea te linge pe mână pentru a se obișnui cu mirosul tău și pentru a stabili o legătură cu tine, la nivel chimic. De asemenea, o face să se simtă în siguranță.

2. Pentru a-și arăta afecțiunea

Pisica își linge puiul atât pentru a-l curăța, cât și pentru a-și arăta afecțiunea. Același lucru este valabil și în ceea ce îi privește pe oameni, spun medicii veterinari. Este felul ei de a-și arăta iubirea, mai ales dacă este însoțit de tors.

Descoperă și: De câte ori pe zi trebuie să mănânce o pisică? Trebuie să ții cont pentru a avea un animal sănătos

3. Pentru a-și marca teritoriul

Felinele sunt animale teritoriale, cu simțurile extrem de bine dezvoltate. Atunci când te linge pe mână, preia mirosul tău, dar îți lasă și mirosul specific al salivei ei. În acest fel, alte pisici nu se vor apropia de tine, pentru că vor simți imediat că ”aparții” altei feline.

4. Îi place gustul ușor sărat al pielii

Pielea noastră secretă, pe lângă sebum și transpirație, anumite substanțe chimice pe care noi nu le percepem, dar pisica da. Animalelor le place gustul ușor sărat, din acest motiv ne ling uneori pe mâini.

5. Trage un semnal de alarmă

Pisica te poate linge pe mână și atunci când vrea să te avertizeze. Acest gest este însoțit de semne specifice, iar felina nu este fericită, ci mai degrabă speriată. Dacă are pupilele dilatate, este agitată, iar urechile sunt orientate în jos, este posibil ca pisica să se pregătească să atace. În cazul în care apare și un mieunat ciudat, este posibil ca următorul pas să fie o mușcătură.

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here