Ce să faci cu bradul după ce l-ai despodobit. Iată 4 trucuri extraordinare

0

După trecerea sărbătorilor de iarnă, mulți încep să îndepărteze decorațiunile de pe bradul de Crăciun. O parte dintre aceștia se grăbesc să scape de brad, fie aruncându-l, fie ducându-l în zone special amenajate pentru colectare.

Însă în loc să te descotorosești imediat de el, bradul poate fi reciclat și reutilizat, având atât un scop practic, cât și unul decorativ. Iată câteva idei despre cum îl poți reutiliza!

Ce să faci cu bradul după ce l-ai despodobit

După Revelion, oamenii strâng decorațiunile de Crăciun din casă, despodobesc bradul și se grăbesc să scape de el. Dacă ai cumpărat un brad natural, în niciun caz nu îl arunca la întâmplare și nu îl lăsa abandonat pe stradă. De fapt, în loc să îl arunci, îl poți utiliza în diferite moduri, atât în casă cât și în afara ei.

Transformă-l în cuier

O metodă excelentă de a recicla un brad natural este să îl transformi într-un cuier. După ce acele de pe ramuri s-au uscat, curăță-le și taie crengile neutilizabile. Păstrează ramurile potrivite pentru agățat diverse obiecte și plasează acest nou element decorativ fie în hol, fie la intrarea în casă.

Folosește-l în grădină

După ce ai înlăturat decorațiunile de pe brad, poți folosi tulpina acestuia ca suport pentru plante în grădină sau vie. Taie crengile și păstrează doar tulpina, sculptând-o până când devine netedă, apoi utilizeaz-o în grădină în primăvara următoare.

Descoperă și: În ce zi este bine să despodobești bradul, potrivit tradiției din popor

Transformă-l în rumeguș

Bradul de Crăciun uscat poate fi tăiat sau mărunțit cu un dispozitiv special pentru a deveni mulci sau rumeguș. Aroma distinctivă a bradului îl face ideal pentru afumarea diverselor tipuri de carne, când este combinat cu alte tipuri de lemn aromatic.

De asemenea, așchii sau rumegușul provenite pot fi folosite pentru a crea un strat protector pe solul grădinii sau al curții, ajutându-l să nu înghețe în perioadele reci.

Folosește-l la un foc de tabără sau la grătar

Dacă locuiești la curte, poți folosi crengile și tulpina bradului fie pentru a face un foc de tabără, fie pentru un grătar. Asigură-te că înainte de a face focul cu el, bradul este complet uscat, în caz contrar nu se va aprinde sau va arde foarte greu.

Dacă ai optat pentru un brad viu, în ghiveci, îl poți duce într-un loc unde să fie replantat. Chiar dacă nu locuiești la curte, poți planta bradul undeva într-o pădure, la marginea orașului, astfel încât să își continue creșterea naturală.

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here