Ce măsuri poți lua pentru o securizare optimă a locuinței tale

1

Decorarea casei este, cu siguranta, mai distractiva decat instalarea masurilor de securitate.  Avand insa  in vedere ca jafurile sunt destul de comune, securizarea casei si a obiectelor de valoare ar trebui sa fie o prioritate. Iata 9 lucruri simple pe care ar trebui sa le faci pentru a-ti proteja casa.

 

Securizează ușile

 

34% dintre hoti reusesc sa intre in casa pe usa din fata. Inspecteaza deci toate usile exterioare pentru a te asigura ca ramele usilor sunt puternice, balamalele sunt protejate si – daca usa ta are o fanta pentru corespondenta – asigura-te ca nu este posibil ca cineva sa aiba acces la incuietoarea usii prin acea fanta.

Daca te muti intr-o casa care a avut un alt proprietar, schimba incuietoarea usii. In acest fel ai garantia ca nu mai detine nimeni o copie a cheii si ca achizitionezi cele mai noi si sigure sisteme de inchidere de pe piata. Poti creste gradul de securitate daca adaugi o incuietoare smart care se deblocheaza prin cod sau amprenta.

 

Blochează ferestrele

 

Usile si ferestrele sunt cele mai frecvente puncte de intrare prin efractie. Din pacate, incuietorile producatorilor de pe ferestre nu sunt intotdeauna eficiente – si, uneori, sunt subrede. Daca nu-ti place aspectul zavorului ferestrei, poti folosi un sistem de blocare cu cheie. In plus, poti intari geamul cu folie de securitate pentru ferestre si poti instala senzori de spargere a ferestrei.

 

Folosește sistem de iluminare

 

Hotii prefera sa stea departe de lumina. Instaleaza lumini in curte, pe terasa si in spatele casei, in fata garajului si oriunde crezi ca ar fi eficiente. Nu numai ca vei descuraja intrusii, dar vei avea o curte luminata noaptea, fiindu-ti mult mai usor sa parchezi sau sa intri in casa la orele tarzii. Pentru a fi mai usor de folosit si mult mai eficiente, poti instala lumini activate de miscare.

 

Securizează garajul

 

Acest punct de intrare devine din ce in ce mai popular in randul infractorilor. Si chiar daca nu pot intra in casa, este posibil sa ai multe lucruri valoroase depozitate in garaj. Asadar bocheaza toate usile garajului. De asemenea, poti lua in considerare un sistem de deschidere a garajului instalat in casa, pe baza de cod de securitate.

 

Instalează un sistem de securitate

 

Noua casa ar trebui sa aiba un sistem de securitate, indiferent daca este un sistem conceput de tine sau unul care ofera monitorizare profesionala. Exista o multime de optiuni de securitate pentru locuinte, pentru fiecare buget si fiecare nivel de protectie. Pentru a alege sistemul de securitate potrivit, evalueaza nevoile tale in functie de casa si zona in care locuiesti.

 

Blochează rețeaua Wi-Fi

 

Reteaua wireless este o usa catre informatiile tale personale si financiare. Si daca utilizezi automatizarea casei cu sisteme smart home, acest lucru poate face casa mai vulnerabila la efractie. Daca reteaua Wi-Fi este conectata la gadgeturi inteligente pentru casa sau la sistemul de securitate, ar putea oferi infractorilor experti in informatica acces direct la interiorul casei. Pentru a-ti mentine casa in siguranta, securizeaza router-ul wireless, foloseste un firewall, instaleaza un antivirus bun si stabileste o parola puternica.

 

Instalează camere de securitate

 

Probabil ca ai vazut titluri despre jafurile care au fost surprinse de imagini ale camerelor de securitate. Aceasta este o solutie de securitate la domiciliu, care functioneaza atat ca un element de descurajare, dar si ca o modalitate prin care poti identifica infractorii. Poti instala camere de securitate care fac parte dintr-un sistem complet de securizare a locuintei sau poti utiliza camere care functioneaza singure. Indiferent de optiunea pe care o alegi, ar trebui sa folosesti camere de securitate care functioneaza cu o aplicatie mobila, pentru a vedea ce se intampla in timp real.

 

Achizitionează un seif

 

In cazul in care cineva reuseste sa treaca de toate sistemele de securitate ale casei, asigura-te ca obiectele de valoare sunt protejate. Un seif este un loc de depozitare pentru orice lucru valoros, de la bijuterii pana la documente vitale precum pasapoartele. Exista seifuri rezistente la foc, rezistente la apa si suficient de grele incat hotii sa nu le poata ridica, ramane doar sa il alegi pe cel potrivit nevoilor tale. Pentru a-ti proteja bunurile impotriva hotilor trebuie sa:

  • Cauti seifuri certificate antiefractie.
  • Selectezi dimensiunea potrivita pentru obiectele de valoare pe care doresti sa le protejezi.
  • Sa alegi seifuri de perete pentru o protectie maxima.

 

Optează pentru automatizarea casei

 

Daca esti tentat sa transformi casa obisnuita intr-o casa inteligenta, securitatea este unul dintre motivele care te vor convinge sa urmezi aceasta cale. Automatizarea casei iti ofera control de la distanta (sau programat) al luminilor, incuietorilor usilor, camerelor de securitate, alarmelor de fum si altor dispozitive de siguranta. Poti primi alerte in timp real despre o activitate suspecta, astfel incat sa poti raspunde rapid si sa iei masuri impotriva unei potentiale efractii.

Citește și: Care sunt noile tendințe în materie de amenajare a băii în 2020

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here