Ce să nu speli la mașina de spălat, le distrugi fără să-ți dai seama

0

Aparatele electrocasnice din gospodării au avansat considerabil de-a lungul timpului. Mașinile de spălat moderne fac curățenia în casă mult mai ușoară. Deși opțiunile de setare sunt acum foarte variate, este important de reținut că nu orice obiect poate fi introdus în tamburul mașinii de spălat.

Ce să nu speli la mașina de spălat

Unele lucruri se pot deteriora, dacă sunt spălate la mașină. Altele pot chiar să distrugă cuva aparatului electrocasnic, prin zgârierea lui. În materialul de astăzi, Playtech Știri îți explică ce obiecte nu ar trebui să speli niciodată la mașină, potrivit specialiștilor. Primul pe listă: pantofii.

Experții de la RGBDirect au explicat că pantofii, atunci când sunt agitați în tamburul mașinii de spălat, pot zgâria suprafața acestuia și își pot pierde forma, sau pot cauza dezechilibre, ceea ce poate duce la vibrații puternice în timpul ciclului de centrifugare.

Descoperă și: Greșeli care pot strica mașina de spălat rufe. Ce obiecte trebuie să eviți

Pentru a curăța pantofii murdari, recomandarea este să folosești apă cu săpun și o perie moale. Cu aceste instrumente, poți îndepărta urmele și petele. Dacă este absolut necesar să pui pantofii la mașina de spălat, asigură-te că îi bagi în fețe de pernă pentru a-i proteja în timpul ciclului de spălare.

Nu curăța niciodată articole ale animalelor de companie la mașina de spălat

Paturile pentru animalele de companie pot deveni urât mirositoare, însă chiar și așa, nu se bagă niciodată la mașina de spălat, dacă prezintă umplutură vrac. Umplutura se poate răsfrânge în așa fel încât riscul de deteriorare a motorului aparatului electrocasnic este unul mare.

Mai mult decât atât, părul și blana animalelor de companie pot înfunda filtrul și sistemul de drenaj al mașinii de spălat, potrivit experților citați.

Ce materiale se distrug la mașina de spălat

Potrivit lui Deyan Dimitrov, CEO al Laundryheap, majoritatea articolelor din mătase necesită tratamente de curățare chimică, deoarece temperaturile ridicate și ciclurile rapide de centrifugare ale mașinii de spălat pot provoca ruperea țesăturilor delicate.

De asemenea, materialele delicate ar putea să-și piardă forma sau să se micșoreze dacă sunt introduse în mașina de spălat. Prin urmare, este recomandat să fii foarte atent atunci când speli articole delicate, cum ar fi lenjeria sau cravatele din mătase. Atât mătasea, cât și lâna riscă să se strângă, în special când sunt spălate la temperaturi mari.

Nu în ultimul rând, verifică întotdeauna articolele vestimentare pe care le pui la spălat, mai ales buzunarele blugilor, pentru a nu prezenta baterii sau componente electrice. Acestea pot deteriora mașina de spălat, precum și articolul în sine, lucru pe care cu siguranță îl știai deja.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here