Idei practice pentru amenajarea dormitorului

0

Luați o pauză și imaginați-vă în dormitorul perfect. Este locul în care doriți să vă găsiți liniștea și pacea, spațiul în care vă relaxați cel mai mult. Nimic nu se compară cu sentimentul de bunăstare în dormitor, mai ales când îl amenajați exact după gustul vostru.

Fie că alegeți stilul clasic cu pat, noptiere, dulap, oglindă, fie preferați clasicul sau poate cel modern cu un pat de palet și un fotoliu de lectură, important este ca atunci când îi treceți pragul să lăsați grijile deoparte și să vă simțiți bine în casa voastră

Iată câteva idei simple pentru amenajarea unui dormitor.

Spațiul alocat dormitorului

Primul pas este să știți exact ce dimensiuni are dormitorul. Acestea sunt notate în actele casei sau le puteți măsura singuri: lungime, lățime, înălțime. Odată stabilite aceste lucruri, puteți trece la planificarea renovării. Țineți cont de poziția ferestrelor, a ușilor și de locul unde doriți să fie amplasate prizele. Căutați cele mai bune oferte de aer conditonat cu montaj inclus, dar nu înainte de a stabili locul în care veți pune aparatul. Aerul condiționat este de ajutor mai ales vara, dar îl puteți porni și atunci când este frig și nu doriți să dați drumul la căldură în toată casa.

Cum decorați pereții

În funcție de spațiul de care dispuneți, puteți alege și culoarea pereților.

Dacă vreți să puteți face mereu o schimbare și dacă spațiul este mic, pereții ar trebui să fie albi. Alegeți o vopsea bună pe care o găsiți în magazine și nu faceți compromisuri în privința calității. Puteți opta pentru o nuanță caldă dacă aveți un dormitor mai spațios, dar țineți cont de ea pentru data viitoare când vreți să renovați din nou. O altă idee ar fi să faceți peretele din spatele patului de o culoare contrastantă sau foarte închisă.

Lumina din dormitor

Deoarece aici vă petreceți serile și diminețile, ideal ar fi să alegeți o lumină caldă pentru candelabru. Puteți pune lămpi de citit sau lumini de ambianță la capătul patului.

De asemenea, dacă ați amenajat un loc special pentru lectură, puteți să vă luați o lampă cu o lumină potrivită pentru această activitate.

Ce mobilier alegeți pentru dormitor

În funcție de stilul pe care îl alegeți, puteți comanda și mobilier. Puteți alege un pat, o comodă și noptiere clasice în culori închise. Sau poate preferați albul pentru un dormitor modern și romantic.

Dacă vă plac lucrurile neconvenționale, alegeți să vă faceți patul din paleți, iar în loc de noptiere puneți două scaune vintage pe care să le recondiționați și cu două lămpi mici clasice deasupra.

Ce decorațiuni alegeți pentru dormitor

Pentru un stil clasic sau romantic, puteți alege tablouri pe pereți. Dacă preferați stilul modern, amenajați un perete cu fotografiile celor dragi cu ghirlande de luminițe și beteală sau puneți un dreamcatcher deasupra patului pentru a alunga visele rele.

De asemenea, decorați camera cu plante naturale care să se asorteze. Cercetați ce flori sau plante în ghiveci sunt potrivite și alegeți-le pe cele care vă plac.

Cumpărarea covorului este o decizie destul de dificilă. Puteți opta pentru un covor mare în tot dormitorul sau pentru covoare mai mici lângă pat și oriunde considerați necesar.

Dacă doriți, puteți alege o bibliotecă simplă sau rafturi pentru cărți. Sau le puteți păstra în cutii care să se potrivească cu restul designului camerei. Ideal ar fi să mențineți stilul camerei atunci când faceți această alegere.

Cel mai important lucru atunci când ați decis să vă renovați dormitorul este pasiunea și dedicarea pe care le puneți în acest proiect. Să vă gândiți că veți reuși să duceți la bun sfârșit proiectul care să vă aducă bucurie în viața de zi cu zi.

Sursa foto: https://www.pexels.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here