Ce zodie ești? Află ce floare este cea mai potrivită zodiei tale

0

Te-ai întrebat vreodată dacă floarea ta preferată este potrivită personalității tale? Dar zodiei?  Se spune că aduce noroc să fi înconjurat de floarea potrivită zodiei tale, cu atât mai mult să o primești cadou. În acest articol vă arătăm care sunt florile potrivite fiecărei zodii și simbolurile reprezentate de acestea.

Ce floare i se potrivește zodiei tale

Fiecare zodie are câteva trăsături specifice care îi descriu nativi, în acest fel putem asocia zodiilor culori, flori, hobby-uri și multe altele.

Capricorn ( 21 decembrie – 19 ianuarie)

Capricornii sunt foarte calculați, hotărâți și foarte ambițioși, de aceea floarea reprezentativă zodiei este garoafa, apoi panseluțele, cameliile și calele. Numele garoafei vine din greaca veche “Dianthus” și floarea zeilor sau floarea devină, considerată sacră în anumite culturi.

 

 

Vărsător  ( 20 ianuarie – 19 februarie)

Vărsătorii sunt nonconformiștii zodiacului, iar floarea cea mai reprezentativă acestora este Orhideea, apoi protea, strelitzia și solidago. Orhideea este simbolul pasiunii, al iubirii, dar și al durerii unei iubiri neîmpărtășite, este recomandat să o oferim persoanelor pe care le respectăm și admirăm.

 

 

Pești  ( 19 februarie – 20 martie)

Nativii zodiei pești sunt prietenoși, sensibili și optimiști, nu este de mirare că floarea reprezentativă zodiei este lotusul, alături de liliac, iris și floarea de nu-mă-uita. Lotusul simbolizează armonia, sinceritatea, puritatea și pacea, așa cum , se ridică deasupra apei din lacuri și înflorește creând o puternică senzație de armonie.

Berbec  ( 21 martie – 19 aprilie)

Floarea reprezentativă zodiei berbec este caprifoiul, dar și crinul și crizantema. Caprifoiul este supranumit popular Mâna Maicii Domnului deoarece, o legendă creștină spune că în vreme ce Maica Domnului încerca să se ascundă cu pruncul Iisus de prigonitorii ostași ai lui Irod, a găsit adăpost sub un caprifoi, iar în semn de mulțumire, l-a binecuvântat cu puteri vindecătoare.

Taur ( 19 aprilie – 20 mai

Persoanele născute sub zodia taur sunt adesea romantice și fragile, dar încăpățânate, iar floarea cea mai reprezentativă acestei personalități este macul, cât și margaretele, violetele, orhideele și trandafirii. În Grecia antică, macul era o amuletă a iubirii și un simbol al fertilității, iar Romanii foloseau macul drept un remediu pentru inimile frânte.

 

 

Gemeni ( 20 mai – 20 iunie)

Un mod simplu și sigur de a face fericit un gemeni este de a-i oferi un buchet de lavandă, dar dacă ai nevoie de mai multe variante, orhideele și liliacul sunt alegeri la fel de bune. Lavanda este un simbol al tandreții și are propietăți calmante, potrivite stărilor schimbătoare ale nativilor gemeni.

 

 

Rac ( 21 iunie – 22 iulie)

Floarea cea mai potrivită firii sensibile a racului este trandafirul alb, urmat de lotus, crin alb sau mușcata albă. Trandafirii albi sunt un simbol al purității și transmit sentimente bune, vibraţii pozitive, pace şi linșite, exact ca un rac.

 

Leu ( 23 iulie – 22 august)

Floarea soarelui este unul dintre simbolurile zodiei leu, zodie guvernată de soare, deoarece culorile aprinse și luminoase îi încântă pe lei, le oferă energie și o stare de bucurie, alte florile reprezentative zodiei fiind daliile, trandafirii galbeni și gălbenelele. Floarea soarelui este asociată cu optimismul deoarece se orientează după mișcarea soarelui spre lumină, iar oferirea unui buchet de floarea soarelui poate însemna că sprijini pe cineva într-o perioadă dificilă.

Vezi și Floarea soarelui, un simbol al verii

Fecioară ( 22 august – 22 septembrie)

Crizantema este reprezentativă persoanelor delicate, dar pragmatice ale zodiei fecioară, însă dacă aceasta nu vă place dintr-un anumit motiv, violetele africane sau narcisele sunt alegeri la fel de potrivite. Denumite reginele toamnei, crizantemele au fost apreciate inițial în Europa pentru puterile medicinale, apoi pentru cele ornamentale, iar în Japonia există un festival al bucuriei dedicat florilor de crizanteme, considerate simboluri ale perfecțiunii.

 

Balanță ( 22 septembrie – 22 octombrie)

Balanțele sunt de cele mai multe ori descrise drept sensibile sau emotive, iar florile descrise similar sunt trandafirii, hortensiile, albăstrelele și margaretele. Trandafirii sunt simbolul suprem al iubirii, pasiunii, eleganței și delicateții, motiv pentru care erau considerate flori sacre în Egiptul antic, în Imperiul Roman au fost folosite drept monedă de schimb, iar în Evul Mediu au devenit simboluri ale puterii politice și regale, fiind folosiți pe multe blazoane și steme. 

Vezi și Semnificația trandafirilor roz: Ce mesaj transmit acest flori și cui trebuie să oferi aceste flori

Scorpion ( 23 octombrie – 21 noiembrie)

Scorpionii sunt persoane hotărâte și foarte energice, cele mai potrivite flori sau aranjamente pentru aceștia sunt bujorii, trandafirii și anemonele. Oferirea unui buchet de bujori unui scorpioni, simbolizează o prietenie adevărată și noroc, iar oferirea unui buchet de anemone simbolizează sensibilitate și fragilitate.

 

 

Săgetător ( 22 noiembrie – 21 decembrie)

În general este considerat că nativii săgetători preferă lucrurile simple și naturalețea, iar această fire libertină se potrivește perfect cu o narcisă, o lalea sau un bujor.  Narcisa simbolizează renașterea, speranța unui noi început, deoarece o legendă creștină spune că narcisa a fost prima care a înflorit la învierea lui Iisus, în grădina Ghetsemani.

 

Surse foto: pinterest.com și unsplash.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here