Cel mai mare ”oraș de lemn” din lume va fi construit, află unde

1

În ultimii ani, clădirile din lemn au atins noi culmi, cu zgârie-nori din lemn finalizați sau în curs de realizare în țări precum Norvegia, Elveția și Australia. Dar Singapore poate revendica cea mai mare clădire din lemn din Asia, cu un campus universitar de 468.000 de metri pătrați care a fost inaugurat în luna mai.

Orașul de lemn în care totul e la 5 minute distanță

Acum, dezvoltatorul imobiliar Atrium Ljungberg a anunțat că intenționează să construiască cel mai mare „oraș din lemn” din lume, care va fi construit în capitala Suediei, Stockholm, începând cu anul 2025.

Stockholm Wood City va cuprinde 7.000 de spații de birouri și 2.000 de locuințe în sud-estul orașului și va oferi „un mediu urban vibrant, cu un amestec de locuri de muncă, locuințe, restaurante și magazine”, potrivit unui comunicat de presă.

Amplasat pe o suprafață de 250.000 de metri pătrați, acesta a fost descris de dezvoltatorul său ca fiind „cel mai mare proiect de construcție în lemn cunoscut din lume”.

Proiectul este construit în Sickla, un cartier care găzduiește deja peste 400 de companii, potrivit Atrium Ljungberg, care deține un parc de retail pe fostul sit industrial.

Citește și: Cele mai frumoase orașe din lume

Totul e la 5 minute distanță

Dezvoltatorul descrie zona ca fiind un „oraș de cinci minute”, susținând că locurile de muncă, locuințele, facilitățile de agrement și facilitățile se află toate la o distanță de cinci minute de mers pe jos unele de altele.

Lemnul a fost promovat ca o alternativă sustenabilă la beton și oțel, proiectele ambițioase de construcții noi care utilizează lemnul dincolo de casele unifamiliale și clădirile rezidențiale sau de birouri modeste.

Cu toate acestea, o dezvoltare cu destinație mixtă de această dimensiune ar fi „o piatră de hotar istorică pentru capacitatea de inovare suedeză”, a declarat Annica Ånäs, CEO al Atrium Ljungberg, într-un comunicat, potrivit CNN.

Deși unii experți și-au exprimat îngrijorarea cu privire la riscurile de incendiu pe care le prezintă clădirile din lemn, susținătorii susțin că lemnul prelucrat arde într-un ritm relativ lent și previzibil, ceea ce îl face mai sigur decât multe structuri convenționale din oțel.

De asemenea, lemnul este un „rezervor de carbon”, ceea ce înseamnă că dioxidul de carbon eliminat din aer de către copaci este stocat în material în loc să fie returnat în atmosferă.

Sursa: playtech.ro

un comentariu

  1. […] În ultimii ani, clădirile din lemn au atins noi culmi, cu zgârie-nori din lemn finalizați sau în curs de realizare în țări precum Norvegia, Elveția și Australia. Dar Singapore poate revendica cea mai mare clădire din lemn din Asia, cu un campus universitar de 468.000… Cititi mai multe aici: Cel mai mare ”oraș de lemn” din lume va fi construit, află unde […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here